RE: GPS tracker přes mobilní data

Šerých Jakub Serych na panska.cz
Pátek Duben 21 15:13:47 CEST 2017


Máte s tím (někdo) nějaké zkušenosti? Kolik je reálně těch "pár drobných", jaké to má teď reálné pokrytí, zda to funguje s nějakými levnými čínskými moduly nebo jestli je potřeba něco značkového = drahého atd.?

Jakub Šerých

From: Hw-list [mailto:hw-list-bounces na list.hw.cz] On Behalf Of Vláďa Anděl
Sent: Friday, April 21, 2017 2:48 PM
To: HW-news <hw-list na list.hw.cz>
Subject: Re: GPS tracker přes mobilní data

No a nebylo by jednodušší vzít nějaký modulek Lora, zaregistrovat si ho u Č. radiokomunikací a nechat si to za pár drobných posílat tam kam chcete? Mělo by to být provozně levnější, ale i nenáročné na energii a pokud už mají dořešené to celoplošné pokrytí, tak i bezpečnější. Pokud se vám jedná o hlídání jakéhosi stánku, aby vám ho někdo někam neodtáh - pokud tam budete mít GPS + GSM, zaruší vám někdo přijímač toho GSM a nic vám to nevyšle. Takhle se prý kradou auta, když se někam vozí kamionem. Lora nepotřebuje od protistanice nějakou synchronizaci nebo přidělování volného kanálu. Ten modul jednoduše zavysílá, oni to přijmou a pošlou vám data na server. Zarušit ten vysílač je prý hodně problematické. Pokud vám někdo zaruší přijímač GPS, dostanete polohu (asi né tak přesnou) aspoň ze signálu Lora a podle toho že nejde GPS se dozvíte, že se kdosi o něco snaží :-)
https://www.cra.cz/sluzby-iot
Pokud to chcete hlídat jen cca do 20 km, obejdete se i bez připojení k Č. radiokomunikacím. Lora pracuje v bezlicenčním pásmu.
Anděl



Dne 21.4.2017 v 10:29 Cizek Milan napsal(a):
Když by to bylo bez práce, tak třeba do 2000,- asi ok.
Jinak asi nejlevnější by bylo vzít nějaký android telefon s gps a napsat si jednoduchou aplikaci (také možnost, kterou neovládám).
Pro mne je podstatné, abych třeba každých 15minut dostal na nějakou http např. postem GPS koordináty třeba v jsonu. A aby nebyla třeba žádná uživatelská spolupráce např. po zapnutí krabičky (když se vybije), aby to samo najelo do činnosti.
--
Milan Čížek
---------- Původní e-mail ----------
Od: Ondřej Janovský <ondrej.janovsky na alarex.cz><mailto:ondrej.janovsky na alarex.cz>
Komu: HW-news <hw-list na list.hw.cz><mailto:hw-list na list.hw.cz>
Datum: 21. 4. 2017 8:24:00
Předmět: Re: GPS tracker přes mobilní data

Kolik to má stát?

On 04/21/2017 00:38, Milan Cizek wrote:




_______________________________________________

HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz<http://www.HW.cz>

Hw-list na list.hw.cz<mailto:Hw-list na list.hw.cz>

http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list



[https://ipmcdn.avast.com/images/icons/icon-envelope-tick-round-orange-animated-no-repeat-v1.gif]<https://www.avast.com/sig-email?utm_medium=email&utm_source=link&utm_campaign=sig-email&utm_content=emailclient>

Bez virů. www.avast.com<https://www.avast.com/sig-email?utm_medium=email&utm_source=link&utm_campaign=sig-email&utm_content=emailclient>


------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20170421/3b5fb56f/attachment.html>


Další informace o konferenci Hw-list