ukladanie dat zo seriovej linky

Pavel Hudecek edizon na seznam.cz
Středa Září 23 14:17:21 CEST 2015


Ten příměr s kaktusem se mi líbí:

1. Z důvodu právní ochrany zahradnictví je dobré, aby na letáčku, který zákazníci dostanou, bylo uvedeno, že o kaktusy se mohou poranit a že to může vést ke zdravotním problémům.
2. Není dobré nutit zaměstnance zahradnictví, aby při manipulaci s kaktusem vždy používal ochranné pomůcky pro práci s jedovatými ostny, když o nejčastěji prodávaný kaktus se vůbec píchnout nedá a není jedovatý.

PH

From: Zuffa Jan 
Tato debata mi pripada nieco ako pchat si kaktus do vrecka.

Ano za urcitych okolnosti vas nedopicha

ale je to principialna blbost

 

J

 

j.

 

From: Hw-list [mailto:hw-list-bounces na list.hw.cz] On Behalf Of Pavel Kadečka



Dne 23. září 2015 12:59 Pavel Hudecek <edizon na seznam.cz> napsal(a):

Pokud je to celé navrženo tak, aby při 25 °C procházelo 2,5 mA a v celém rozsahu teplot 2-3, přičemž výrobce MCU uvádí max 40 mA a výrobce LED max 20 mA, opravdu nevím, kde je chyba. Prosím o podrobné vysvětlení, jsem asi natvrdlej

 

Asi si nerozumíme. OK, jestli by to bylo navržené na bod ve VA charakteristice, kde by LEDka brala 2,5mA, přičemž bez problémů snese trvale 20, je to dost velká rezerva, navíc když má MCU nějaké vlastní omezení výstupního proudu. Ale stejně se mi to nelíbí.

Na focus fóru jednou někdo řešil opravu nějakých zadních LED světel na autě (byly to nějaká tunningová světla jako náhrada těch obyč. žárovkových). Padlo tam v diskuzi, že když jsou tam 4 LED v sérii s Uf 2,2V, tak že by se mohly připojit natvrdo bez odporu na 7809.
------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20150923/79ece4f0/attachment.html>


Další informace o konferenci Hw-list