CAD workstation

Jaroslav Meduna meduna na mikroklima.cz
Pátek Říjen 2 07:20:51 CEST 2015


SolidWorsk a Solid Edge jsou dva podobne produkty, ale od ruznych vyrobcu. Pozor na to, snadno se to plete. Tady je rec o Solid Edge plus CAM nadstavby. JM

 

From: Hw-list [mailto:hw-list-bounces na list.hw.cz] On Behalf Of mpap na quick.cz
Sent: Thursday, October 01, 2015 8:21 PM
To: HW-news
Subject: Re: CAD workstation

 


Jen pro úplnost: SolidWorks je postavený na jádře Parasolid, který se licencuje od Siemense. Jinými slovy: výkon a možnosti jsou dány jádrem, které SolidWorks sám nevyvíjí, kupuje ho. Výkonější verze jádra Parasolidu jsou k dispozici v řádově dražších CADech. Z mého laického pohledu je to marketingová strategie, ale mohu se mýlit, třeba je tam i nějaký technický limit.
mpap

On 1. 10. 2015 11:48, Petr FILIPEC wrote:

Hmm… Pokud jste se už dostal k systémům od BOXX Technologies, což je pravděpodobně nejlepší dostupný hw v této oblasti, tak Vám asi neporadím.

 

Spíš mě zaráží, že i v roce 2015 výrobce sw není schopen paralelizovat výpočetní úlohy. To je tristní. Protože potom při použití Nvidia Tesla nebo Inte Phi technologií by se řešení těchto úloh smrsklořádově na hodiny.

 

PF

 


  _____  


From: Hw-list [mailto:hw-list-bounces na list.hw.cz] On Behalf Of Jaroslav Meduna
Sent: Thursday, October 01, 2015 11:16 AM
To: 'HW-news'
Subject: RE: CAD workstation

 

O cenu marginalne nejde, rozpocet je 4k$ (v tomto ohledu to smeruje k vysimu modelu ThinkStation Pxxx). Dekuji za info v konferenci i privatne. Hlavnim problemem neni 3D vizualizace, tam je to OK i na beznem PC. Problemy zacnou v okamziku, kdy neexistuje SW pracujici na multicore technologii nebo se na vypoctu nepodili GK. Prikladem budiz zmineny Cam express NX, ktery jede jenom na jednom jadru a pocita z projektu data pro CNC masinu. To je v bezne situaci celkem casove narocna uloha a o to tady jde, aby to netrvalo "tejden". Pokud to potom zanalyzujete, zjistite, ze GK na to ma skoro nulovy vliv, disk temer zanedbatelny (data jsou v RAMce a vysledek, ktery to uklada je maly), RAM je dost (3D program ji moc nepotrebuje – bezne staci 8GB a CAM je bezne 32 bitovy, a pokud je 64 bitovy, opet typicky potrebuje <3 GB), cele to skonci na hrube sile jednoho jadra. Specialni firmy pak na trhu nabizeji workstation navrzene na co nejvyssi vykon jednoho jadra (pro predstavu treba Boxxtech). Nechtel bych, aby to vyznelo, ze neni potreba mit Quadro, SSD a dostatek RAM, ale CPU se jevi aktualne jako nejhure resitelny problem. Pekny den, JM

 

From: Hw-list [mailto:hw-list-bounces na list.hw.cz] On Behalf Of Petr FILIPEC
Sent: Thursday, October 01, 2015 10:53 AM
To: 'HW-news'
Subject: RE: CAD workstation

 

Pokud používáte 3D modeláře, tak hodně důležité je mít alespoň základní OpenGL kartu (Nvidia Quadro, AMD Firepro). Rychlost počítače hodně ovlivní i použití SSD hdd nebo SAS hdd.

 

Bohatě stačí tato sestava:

http://pc.bazos.cz/inzerat/52040721/HP-Z400.php

 

Jinak hledej tyto keyword: pracovní stanice, workstation

 

PF


  _____  


From: Hw-list [mailto:hw-list-bounces na list.hw.cz] On Behalf Of Kubat Tomas
Sent: Wednesday, September 30, 2015 9:23 PM
To: HW-news
Subject: RE: CAD workstation

 

treba ? 

http://www.levne-notebooky-pc.cz/pocitace-znackove/xeon/pracovni-stanice-s-win-7-pro-cz-pc-dell-precision-t1600

 

From: Hw-list [mailto:hw-list-bounces na list.hw.cz] On Behalf Of mpap na quick.cz
Sent: Wednesday, September 30, 2015 9:09 PM
To: HW-news
Subject: Re: CAD workstation

 

Dobrý večer,

používáme SolidWorks 2011, který některé operace taktéž neumí rozložit na více jader. Proto se musel vybrat PC s procesorem s co největší frekvencí. V našem případě jsme pořídili jednoprocesorovou pracovní stanici Intel Xeon E3-1270 v3 na 3.5 GHz, která našim požadavkům vyhoví.
Kolegové na ni provozují i EdgeCAM a SolidEdge. Pracovní stanice je z řady Dell Precision T1700, kterou aktuálně asi nahrazuje nějaký novější model.

S pozdravem
mpap



On 30. 9. 2015 11:15, Jaroslav Meduna wrote:

DD,

hledam tu HW reseni pro CAD pracoviste (Solid edge + Cam express), ktere by rozumne fungovalo. Problem je v tom, ze zminovany SW (ale i podobna konkurence) bezne neumi pracovat s multicore CPU a vse bezi jen na jednom jadru (i v roce 2015). Proto bych se rad zde, v konferenci zeptal, jestli nekdo neumite doporucit zelezo, na kterem by to aspon trochu slusne jelo ...

Zdravim, JM

 

_______________________________________________
HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
Hw-list na list.hw.cz
http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list

 






_______________________________________________
HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
Hw-list na list.hw.cz
http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list

 

------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20151002/630a8516/attachment-0001.html>


Další informace o konferenci Hw-list