Indukcni sporak- nadobi

Jiri Foldyna jiri.f na foldynovi.cz
Pondělí Březen 30 17:59:01 CEST 2015


Dne 30.03.2015 v 15:04 Pavel Hudecek napsal(a):
> No já na indukci vařím s přestávkami od r. 1990, možná 91:-)

Vážně?
Tak u nás na venkově se to jako inovativní záležitost do běžné kuchyně 
objevilo až někdy po roce 2000, pokud se dobře pamatuju.

> Na vaření se vždy hodí výkon, jen musí jít nastavit i malý, což jak jsem
> zjistil, není samozřejmé. Minulý rok, někdy touto dobou, jsem kupoval
> dvouvařič a většina uměla minimum 450, nebo 800 W, nakonec jsem našel
> jeden, co má 200 (ale zas má ten blbej FW).

Tak to nevím. Možná jsem měl šťasnou ruku při výběru, ale ani jedna z 
indukcí, které se mi dostaly do rukou, tímto neduhem netrpěla. U každé 
šel nastavit výkon zóny tak malý, že v nádobě šlo dlouhodobě udržet 
nízkou teplotu. Je pravda, že používám nerez se sendvičem na dně, který 
pro PWM na nejnižších stupních asi funguje jako integrační člen.

> Teplota se hodí na fritování. Ano, friťák jsem vyzkoušel taky, ale ten
> se nedá normálně umejt, takže preferuji rendlík na indukční plotýnce v
> režimu teplota. Bez omezení teploty je to nejen méně komfortní, ale
> navíc hrozí plamenné efekty při zapomenutí (taky vyzkoušeno: Jako
> zakončení sledování filmu Jackass se to sice celkem hodí, ale kdo to pak
> má uklízet...).
>
> PH

A já jsem si říkal, kvůli komu Siemens dělá desku se smažicím senzorem :-)

jf


Další informace o konferenci Hw-list