OT UZ zvlhcovac

Pavel Hudecek edizon na seznam.cz
Středa Prosinec 30 20:01:33 CET 2015


Souhlasím, tady žádný normální zvlhčovač nepomůže.

Pokud by pomoci měl, tak bych při výběru řešil jako základní kritérium množství odpařené vody za 24 h. Pokud najdete nějaký, který odpaří aspoň 10 litrů denně, začněte uvažovat, kolik jich koupíte a jak bude vypadat nádoba, do které je posadíte, kdyby začaly téct.

Zároveň se za takových okolností vyhněte UZ, či čemukoli rozprašovacímu, nebo si k tomu pořiďte ještě demineralizační jednotku, jinak budete mít všude jemný prášek z vodního kamene...

Myslím, že jediným řešením je místo otevřeného okna nainstalovat termorekuperaci s integrovanou hydrorekuperací.

PH

From: iko 
Podla mna pokial v tomto pocasi otvarate na dlho okna, tak vam zvlhcovac nepomoze. Vonkajsich 99%RH vzduch pri 0°C bude mat po zohriati na 20°C len nejakych 20%RH. To zvlcovac asi nedobehne. Ja som koli zvlhcovaniu kupil nejaky a za cely den fukania zdvihlo RH o par %.


Dňa 30. decembra 2015 18:17:35 CET používateľ Admin HWnews <hwnews na cncnet.info> napísal: 
Dobry den,vzhledem k tomu, ze u nas uz 3/4 rodiny nemluvi (laryngitida) a RH ukazuje 15-20% jsme se rozhodli koupit dalsi zvlhcovac vzduchu.Jinak jen pro nadsence co mi budou radit hodit mokrej rucnik na topeni tak tyhle hodnoty jsou v mistnosti, kde jsou dve otevrena akvaria (cca 1.5m^2 vodni plocha) do kterych dolevam tydne 3 kyble vody. Bezne bylo treba kolem 5l vody do zvlhcovace na noc a cely byt. To proc mame takove sucho je, ze jsme zvykli spat u otevrenych oken (a ted uz i kluci). Pokud prijde vzduch kolem nuly do prostoru kde je 20stC tak je vymalovano.Bohuzel ac to vypada jako - prijdu do kramu a koupim - neni to tak jednoduche. Duvodem je naprosta blbost a tou jsou plastove nadoby. U zvlhcovacu s vetsima nadobama drive nebo pozdeji dojde k jejich popraskani a vzhledem k principu dojde k vyteceni cele nadoby.Marne hledam zvlhcovac s kovovou
nadobou...zrejme nesehnatelny nebo alespon se slusnym plastem. Kdyby aspon vyrobci nedelali ufologicke konstrukce a nadoba byla kostka tak si ji svarim. Ale to jsou same silenosti. Posledni zvlhcovac tu mam kompletni funkcni vsechny dily.Zatim mam vybrany http://www.gavri.cz/zvlhcovac-vzduchu/zvlhcovac-vzduchu-clean-air-optima-ca-603/ionizator nepotrebuji, ale nevadi mi...dival jsem se i na Heureku take si tam nestoji spatne..problem je, ze hodnoceni tam pisou lidi kratce po koupi, kdy samozrejme problem s tesnosti neni. Ten nastava pravidelne po zaruce.Pokud mate nekdo neco vyzkousene poradte.
------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20151230/ae1dd2ce/attachment-0001.html>


Další informace o konferenci Hw-list