OT - Zasilky z Ciny

Tom Meinlschmidt hw na meinlschmidt.org
Pátek Říjen 10 15:32:37 CEST 2014


Je to tedy silne OT, nicmene.. Je zajimave, ze treba nemecka posta funguje. a sakra dobre. Ani tam nepotrebuju uzavirat pojisteni nebo kupovat vlozky. Ono je to mozna v te zkostnatele strukture a spouste provoznich nesmyslu, co CP posledni dobou vymysli. Vzdycky nejaka pobocka bude ztratova, tak to funguje i v normalnich firmach, ze cast proste nevydelava, ale je potreba. A denni ztrata 10k? co tam probuh delaji? maji 30 zamestnancu? O dorucovani/nedorucovani ani nemluve. 

tm

On Oct 10, 2014, at 13:26 , RV <vicek.radek na cpost.cz> wrote:

> S tim placenim je to takove zajimave...vite jak si narodni posty mezi sebou preuctovavaji uhradu preshranicnich zasilek? Postovne je deleno tusim v pomeru 30:70 s tim, ze to zhruba koresponduje s naklady v miste podani respektive s naklady na doruceni (last mile).
> 
> Takze pak je zajimave dorucovat zasilky podane za bud dumpingove nebo dotovane ceny nebo za ceny ze zeme, kde je jina kupni sila. Takze pak cinan posle balicek obycejne dejme tomu vyplaceny 1USD a CP je dorucuje za 70 centu.
> 
> Tim nijak neomlouvam to, ze nejake pako hodi balik za plot.
> 
> A jeste k tem penezum...CP ma zhruba 3.000 pobocek na uzemi CR. Z toho je pres 1.000 ztratovych a z toho je tusim 280 takovych kde je denni ztrata vycislena na tusim 10.000Kc (tydeni trzba i treba 30Kc!!). Presto je nesmime zavrit. Platy zamestnancu u CP se uz 5 let nezvedaly.
> 
> Perpetum mobile v praxi...
> 
> Radek Vicek
> 
> Dne 10.10.2014 13:02, Jaromir Sukuba napsal(a):
>> Ten niekto mozno len nepozna pomery v nasej poste a domnieva sa, ze
>> ked si zaplati za odoslanie a dorucenie, tak to posta naozaj doruci.
>> Uznajte, to je pochaby omyl.
>> 
>> 
>> 2014-10-10 12:32 GMT+02:00 Petr Zahradnik <clexpert na clexpert.cz>:
>>> Původní zpráva ze dne 10.10.2014 od "Ing. Libor Konečný":
>>> No to je teda radost. Ale zase kdo posílá něco za 150 dolarů jako
>>> obyčejnou zásilku? To přece není normální. To nemohli poslat minimálně
>>> doporučeně?
>> _______________________________________________
>> HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
>> Hw-list na list.hw.cz
>> http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list
>> 
> ---------------------------------
> 
> Pro případ, že tato zpráva obsahuje návrh smlouvy, Česká pošta, s.p. vylučuje možnost přijetí návrhu smlouvy s jakýmikoli změnami, dodatky či odchylkami. Navržení změn, dodatků či odchylek z Vaší strany považujeme toliko za podnět k dalšímu jednání o obsahu smlouvy. Až do okamžiku podpisu/uzavření smlouvy nejsme jakoukoli naší nabídkou vázáni. Výsledky jednání předcházejících uzavření smlouvy považuje Česká pošta, s.p. za nezávazné. Česká pošta, s.p. nenese žádnou odpovědnost za případné ukončení nebo přerušení jednání o smlouvě, a to bez ohledu na jeho důvod.
> 
> 
> Tento e-mail včetně příloh může obsahovat důvěrné informace. Jestliže nejste zamýšlený adresát tohoto e-mailu, pak jakákoliv forma zveřejnění, tisk, kopírování, distribuce nebo šíření tohoto e-mailu a připojených příloh je přísně zakázáno. Pokud obdržíte tento e-mail omylem, oznamte to neprodleně jeho odesilateli a okamžitě tento e-mail včetně jeho příloh trvale vymažte ze svého systému. Odesilatel e-mailu neodpovídá za jakoukoliv škodu způsobenou modifikacemi či zpožděním přenosu e-mailu.
> 
> 
> In the event that this email contains a contract proposal, Česká pošta, s.p. hereby excludes acceptance of the contract proposal with alterations, amendments and adjustments of any nature. Your proposal of alterations, amendments and adjustments may only be subject of further contract negotiation. Česká pošta, s.p. is not bound by any of its offer until the contract is concluded. Česká pošta s.p. considers the result of contract negotiations preceding the conclusion of contract non-binding. Česká pošta, s.p. is not liable for termination or interruption of any contract negotiation for whatever reason.
> 
> 
> This e-mail and any attached files may contain confidential information. If you are not the intended addressee of this e-mail, you are hereby notified that any disclosure, printing, copying, distribution or dissemination of this e-mail and any attached files is strictly prohibited. If you receive this e-mail in error, please immediately notify the sender and permanently delete this e-mail and its attachments from your system. The sender of this e-mail does not accept liability for any damage that may be caused by any modifications or delay in the transmission of it.
> 
> _______________________________________________
> HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
> Hw-list na list.hw.cz
> http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list

-- 
===============================================================================
Tomas Meinlschmidt, MS {MCT, MCP+I, MCSE, AER}, NetApp Filer/NetCache

www.meinlschmidt.com  www.maxwellrender.cz 
===============================================================================



Další informace o konferenci Hw-list