RE: Úroveň maturantů

Šerých Jakub Serych na panska.cz
Pondělí Květen 19 15:52:39 CEST 2014


NJN, maturitní práce zabírají celou škálu úrovní od skvělých přes průměrné až po naprosto nedostatečné. Chybou je, že to hodnotili jako výbornou práci. :-((
U nás bych studenta podrobil takové palbě "proč" otázek, že by zcela jistě s výborným hodnocením neodešel.
Myslím, že asi nemá cenu se ozývat ani škole, protože když nedovedou (nechtějí) ověřit zdroj práce nebo studenta podusit, aby se ukázalo, že to není z jeho hlavy, asi těžko ustoupí od svého hodnocení.

Jakub Šerých

From: Hw-list [mailto:hw-list-bounces na list.hw.cz] On Behalf Of Alexandra Svobodová
Sent: Monday, May 19, 2014 10:27 AM
To: HW-news
Subject: OT: Úroveň maturantů

Dobré dopoledne,

    vlastně ani nechci, aby někdo reagoval, jde jen o takový povzdech nad tím, co se dneska děje. Jeden člověk stavěl jako maturitní práci jeden, vlastně dva, přístroje z Žirafovin. Jedná se o Vědecké hodiny a převodník úrovní pro komunikaci s počítačem. V jeho dokumentaci pro školu se píše například toto:
Čestné vyhlásenie

Vyhlasujeme, že sme celú prácu vypracovali samostatne s použitím uvedenej

odbornej literatúry- webových stránok  a vlastných poznatkov.



Košice, 24. Apríla 2014

Když jsem si tu práci přečetla, zjistila jsem, že v odstavci Požitá literatura chybí odkaz na mé stránky, tak jsem jej upozornila na přehlédnutí, v domnění, že se jedná skutečně o opomenutí nebo nějakou pracovní a neúplnou verzi dokumentace a napsal mi toto:

Viem,myslel som na tu pouzitu literaturu ale to mal byt "nas vlastny vytvor" nie skopirovane z internetu takze z.toho dovodu tam nieje odkaz na vasu pracu.

    Teďka přemýšlím, jak se mám zachovat. Navíc se ukázalo, že tu jednoduchou konstrukci vlastně ani nedal pořádně dohromady, nefunguje mu komunikace s počítačem. Když jsem mu psala ještě pár tipů na to, co může být špatně, dostalo se mi odpovědi:

A ku tej komunikacii,po pravde neriesim to uz vobec :) a myslim si ze ani uz nebudem to riesit :) hodiny mam polozene v izbe na policke a to je tak vsetko :) este v garazi mam zosilnovac ktory treba uz len doskladat do krabicky ale ani na ten.nie je cas :)

    Takže tak, jsem z toho docela dost zklamaná. Nejvíce mne ale mrzí to, že jeho "maturitní práce" byla hodnocená jako výborná.

    Omlouvám se za silně OT příspěvek, ale prostě jsem potřebovala nějakou vrbu :-)

    Saša Svobodová
------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20140519/fd7bdb6a/attachment.html>


Další informace o konferenci Hw-list