OT: UDP broadcast.

Jan Kral kral na fortech.cz
Středa Červenec 16 08:13:44 CEST 2014


Zdravim,

predpokladam, ze se to dela tak, ze serverovy program odpovida na dotazovaci packet tak, ze posle packet sice na IP adresu tazatele, ale zaroven odesila packet na MAC adresu ze ktere prisel dotaz. Ve Vasem pripade to bude tedy tak, ze IP adresa nebude hrat roli, protoze komunikace probehne pouze na 2. vrstve a klient dostane packet primo bez ohledu na IP.
Jedinou vyhodu ma tohle reseni tehdy, jestli je serverova aplikace na zarizeni ve kterem nemusite mit vyplnene informace o rooteru, pripadne chcete packet vracet stejnou cestou kterou prisel bez ohledu na routovani na cilovem stroji.
V pripade, ze by jste packet na server dorucoval ne jako broadcast, ale normalne s cilovou adresou serverove aplikace, tak bude packet vraceny na stroj ze ktereho prisel (tj. bud primo na zdroj nebo na router pres ktery to prislo)

S pozdravem JK



-----Original Message-----
From: Hw-list [mailto:hw-list-bounces na list.hw.cz] On Behalf Of Martin Hanek
Sent: Wednesday, July 16, 2014 7:23 AM
To: HW-news
Subject: Re: OT: UDP broadcast.

Dobre, ja tomu verim, ze hledam neco co nejde.
Inspiroval jsem se XPortem, ktery to umi, tedy posle odpoved na adresu odesilatele nezavisle na nastavene masce a brane. Ale tam to maji asi ohnute, protoze je to "jejich" firmware.

Martin Hanek



Další informace o konferenci Hw-list