OT na sobotu: Sůl do kuchyně se sníženým obsahem sodíku ?

Pavel Troller patrol na sinus.cz
Sobota Prosinec 13 15:29:11 CET 2014


Zdravím,
 není pravda, že přes 50% není dobře. Solím se solí, která má 66% KCl a je
velmi dobře :-). Ale jako všechno, i toto je subjektivní. Je prostě nutno
vyzkoušet, co vám bude chutnat a jak to na vás bude doma působit a podle toho
se přizpůsobíte. Já osobně bych byl názoru koupit čistý KCl, namíchat řekněme
60:40, vyzkoušet, a když budete mít pocit, že to není ono, přisypávat NaCl,
až dosáhnete poměru, který vám bude vyhovovat.
 Při rozumném solení by vám neměl způsobit zdravotní problémy ani 100% KCl
z důvodů uvedených dříve - jinde jíte taky a všude je prakticky samý sodík
a žádný draslík. 
 Zdraví Pavel

> Tak to me docela zaujalo, s tlakem mame problemy doma asi vsichni...
> Ma teda smysl koupit tohle a namichat to se soli nebo rovnou koupit tu smes 
> z lekarny? Jestli to chapu, KCl je tam 40% a jak nekdo psal, pres 50 uz 
> neni dobre?
> S postovnym a DPH to neni az takova lace... I kdyz asi se toho pri primem 
> soleni moc nespotrebuje, to ze spotrebujem kilo soli za mesic bude tim, ze 
> se vari furt psum testoviny, nam brambory a rejze,  kde se toho pak vetsina 
> vyleje... Tam asi staci normalni sul.
>
> Dne 13. 12. 2014 14:43, Pavel Troller napsal(a):
>> Zdravím,
>>    jo, tak přesně tohle jsem hledal. Děkuji, toto je velmi pozitivní
>> informace, hned v pondělí objednám!
>>    Zdraví Pavel
>>
>>> Tak si to namíchejte, určitě to vyjde levněji, než to vozit z uk
>>> 1kg  http://goo.gl/GfltWT
>>> 3kg  http://goo.gl/q2n3ty
>>>
>>> Vladimír
>>>
>>> ------ Původní zpráva ------
>>> Od: "Pavel Troller" <patrol na sinus.cz>
>>> Komu: "HW-news" <hw-list na list.hw.cz>
>>> Odesláno: 13.12.2014 13:12:07
>>> Předmět: Re: OT na sobotu: Sůl do kuchyně se sníženým obsahem sodíku ?
>>>
>>>> Zdravím,
>>>>    hmm, tak bohužel poměr je obrácený... Jasně, takový je skutečně přírodní
>>>> poměr, ale to by pak chtělo jíst jen pokrmy solené tímto... Ono když
>>>> vařím,
>>>> často používám příměsi přirozeně slané (sojová omáčka Kikkoman, směsi
>>>> koření
>>>> atd) a tim se efektivně i v tom pokrmu ten draslík poředí. Tak bych raději
>>>> ten původní poměr ve prospěch draslíku... Tudy tedy ne, škoda, říkal jsem
>>>> si,
>>>> že takto snadno by to bylo fajn.
>>>>    Zdraví Pavel
>>>>
>>>>>   http://krevni-tlak-vysoky.heureka.cz/salka-500-g/
>>>>>
>>>>>   Dne 13.12.2014 v 12:21 Jaroslav Buchta napsal(a):
>>>>>>   Ted jde o to, kolik toho KCl obsahuje...
>>>>>>
>>>>>>   Dne 13. 12. 2014 12:17, gatilo napsal(a):
>>>>>>>     13.12.2014, 12:06:20
>>>>>>>
>>>>>>>   V zemich agenta Burese, existuji obdobne vyrobky pod nazvy "salka"
>>>>>>>   ,"mary" a mozna i jine. Dostupnost je ale ponekud horsi. Ja kupoval
>>>>>>>   prvne zninenou v bezne samoobsluze za cca 44kc/0,5kg. Jmeno obchodu je
>>>>>>>   zbytecne uvadet, neb uz to tam nevedou.
>>>>>>>   Velkej Bracha vypliv napr. toto:
>>>>>>>   http://www.lekarna.cz/salka-500g/


Další informace o konferenci Hw-list