OT na sobotu: Sůl do kuchyně se sníženým obsahem sodíku ?

Pavel Troller patrol na sinus.cz
Sobota Prosinec 13 13:01:17 CET 2014


Zdravím,
 no, po pravdě řečeno, chlorečnanu draselného (KClO3) bych do sebe raději také
větší množství neládoval, obával bych se následné exploze :-).
  Pavel
> 
> Docela mě to překvapilo. Babička užívala kalium chloratum a byly to docela 
> malé tabletky. Ale asi si to špatně pamatuju, teď koukám, že mají 500 mg.
> 
> 
> 
> 
> Ale asi není vhodné tím jídlo přesolit:
> 
> Příznaky předávkování: svalová slabost, brnění a mravenčení v končetinách 
> (parestezie), ochrnutí, nepravidelnosti v srdečním rytmu až zástava srdce. 
> Při výskytu těchto příznaků přerušte užívání přípravku a okamžitě vyhledejte
> lékaře!
> 
> :-)
> 
> 
> 
> 
> PH
> 
> 
> 
> 
> Od: Balu balu na k-net.fr(mailto:balu na k-net.fr)
> "tu sa to tiez predava. Pozeral som co je to za kravinu :-) zvyseny obsah 
> drasliku nue je problem?
> 
> > On 13.12.2014, at 11:02, Pavel Troller <patrol na sinus.cz> wrote:
> > Kdykoliv jede někdo z rodiny do UK, vždy si u něj objednám toto:
> > http://www.losalt.com
> > Jde o směs 66% KCl a 33% NaCl. Používám to v běžné kuchyni místo klasické
> > NaCl a musím říct, že mi to velice vyhovuje, výrazně to mírní mé zdravotní
> 
> > problémy. Navíc bych subjektivně řekl, že KCL je ještě slanější než NaCl,
> > takže stačí menší gramáž této směsi na dosažení stejného chuťového vjemu.
> > Na webu lze dohledat distribuci po světě - v Evropě je k dispozici v řadě
> > zemí, ČR však mezi nimi není. To lze řešit několika způsoby:
> > - obdobným produktem, který by u nás k dispozici byl
> > - zdrojem kvalitního KCl, který lze bez obav konzumovat - směs si pak
> > umíchám sám
> > - dovozem originálního produktu - vidím, že by měl být k mání v Rakousku
> > i Německu, ale ačkoliv jsem již manželku zaúkoloval, aby se na svých
> > služebních cestách po něm podívala, zatím nebyla úspěšná.
> > Je o tázkou také, jak to bude s cenou - věřím, že i KCl v P.A. čistotě
> > by nemusel být tak drahý a že by to bylo asi nejjednodušší řešení...
> > Co o tom soudíte, kolegové chemici a kuchaři (kuchařina je stejně jen
> > speciální obor organické chemie :-) :-) ) ?"
> _______________________________________________
> HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
> Hw-list na list.hw.cz
> http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list



Další informace o konferenci Hw-list