RE: c přižezení adresy do ukazatele

Miroslav Draxal evik na volny.cz
Čtvrtek Duben 10 08:31:30 CEST 2014


Ale né, tady je to záměr. Mam dva byty v (v unionu struktura dvou charu, vím že překladač si je může hodit kam chce, ale HiTech ty dva byty drží důsledně vedle sebe) potřebuji k nim přistupovat jako k charum pro úsporu místa a hlavně rychlosti. Pak to celé potřebuji zarotovat. Takže proto ten na int a jednoduše s tím zarotovat a pak zase přístup pouze k charům. Ten výsledný kód potom vypadá skoro přesně tak, jak bych to udělal v asm. 

 

From: Hw-list [mailto:hw-list-bounces na list.hw.cz] On Behalf Of Hynek Sladky
Sent: Thursday, April 10, 2014 8:23 AM
To: HW-news
Subject: Re: c přižezení adresy do ukazatele

 

Setreni neni spatna vec, pokud je delano rozumne... Ale pristupovat k 8-bitove promenne pres ukazatel na 16-bitovou promennou - to si koleduje o dost velky prusvih... az si uz nevzpomenete, ze cil je 8-bitova promenna, tak bud budete cist spatnou hodnotu nebo zapisovat i jinam, nez kam se ma... nehlede na pozdejsi portaci uspesneho software na novejsi procesor s sirsi sbernici - pak se takoveto chyby hodne spatne hledaji (krome prepisovani jeste treba nezarovnany pristup, pripadne jina endianita)...
Ale spoustu veci clovek pochopi teprve ve chvili, kdyz se s tim sam setka a musi to vyresit :-) Priste uz si da pozor a snazi se psat svuj kod prenositelneji.

Hynek Sladky




Dne 9.4.2014 22:22, Miroslav Draxal napsal(a):

Tady malá vsuvka. Je to pro PICe. Asm pice znam velice dobře, už s nima dělám cca 15 let. Bohužel ten asm je pro mě v C dosti zatěžující, protože se nažim psát to C tak efektivně, aby byl výsledný kód co nejkratší (prostě jedu v C ale myslím jako v asm. Začátky na Atarku se 64 kb paměti, tam sem se naučil šetřit a už mi to nikdo neodpáře) vím, je to na škodu ale neumím si pomoct. Proto občas takové bejkárny.
 
-----Original Message-----
From: Hw-list [mailto:hw-list-bounces na list.hw.cz] On Behalf Of Josef Štengl
Sent: Wednesday, April 09, 2014 9:30 PM
To: HW-news
Subject: Re: c přižezení adresy do ukazatele
 
Nijak.
 
vytvářet z char ukazatel na cokoliv jiného není košer. To že to jde, neznamená, že to bude vždy pracovat tak jak myslíte.
 

 

------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20140410/0939fa53/attachment.html>


Další informace o konferenci Hw-list