Re: Zálohovaný zdroj 12V/15A pro trvalý provoz

Milan Mlynarčík milan.m na centrum.sk
Pondělí Září 23 14:36:10 CEST 2013


Vykaslite sa na nejake 1/10C obmedzovanie prudu. PB baterky to nepotrebuju. Trvale dobijanie mam takto pouzite v priemyselnej aplikacii a funguje vyse 9 rokov. Prave teraz som asi pred mesiacom daval tretiu baterku.Za tu dobu pouzivanie myslim slusne.



                                               Milan  Mlynarčík




  ----- Original Message ----- 
  From: Jan Půhoný 


  pro zálohování dvou serverů a pár drobností kolem (místo zdroje mají servery PICOPSU měnič - napájení 12V) potřebuji nějaký zdroj 12V 15A se zálohováním přes Pb aku (2 x 40Ah paralelně).


  Vyzkoušel jsem už 3 komerční modely, ale jeden má problém s občasným samovolným vypnutím (Cyberpower), jeden přebíjí akumulátory (nafukují se) (PRC) a jeden občas nepřepne dost rychle (PRC), aby se to neobešlo bez resetu připojených serverů.


  Musí to být dimenzováno na trvalé zatížení 15A, s tím, že špičkově by to mělo dodat až 23A. Odhadem tam stále poteče cca 10A při 12V.


  Napadá někoho něco hotového a použitelného? Nebo poskládat z nějakých prověřených modulů?


  Nemám moc zkušeností se stavbou takto výkonných zdrojů. Platí i tady, že když připojím na Pb baterii 13,8V trvale, že se nic nebude dít?


  Moje původní představa byla taková, že koupím průmyslový spínaný zdroj 12V/30A, nastavím ho na 13,8V, připojím k baterii a pojede to. Ale chtěl bych omezit nabíjecí proud na 1/10C a zařadit nějaké ochrany, tak se ptám jestli někdo nemá něco dlouhodobě vyzkoušeno.

------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20130923/7bae9fda/attachment.htm>


Další informace o konferenci Hw-list