Re: call-back propojovací automat na hovory

Petr Labaj labaj na volny.cz
Pátek Duben 12 12:08:56 CEST 2013


Jak se resi to, aby odchozi cislo bylo to mobilni?
V ramci SIP-SIP si jiste muzu delat celkem co chci, ale pokud je tam prechod SIP-bezny operator,
tak ten predpokladam nedovoli nastavit jako odchozi cislo takove, ktere nepatri do rozsahu toho
VoIP operatora.
Nebo uz se dneska kasle i na ta nejzakladnejsi pravidla?

PL
  ----- Original Message ----- 
  From: Jiří Němec 
  To: HW-news 
  Sent: Friday, April 12, 2013 11:48 AM
  Subject: Re: call-back propojovací automat na hovory


  A od toho tu je callback, který se tu řeší. Nějakým způsobem inicializujete spojení (Internet, SMS, speciální tel. číslo přiřazené kontaktu) a VOIP operátor zavolá vám, jak to zvednete tak zavolá na volané číslo. Platíte dvojnásobek, dnes tedy 1+1 Kč, koncem roku 0,5 + 0,5. Bez paušálu, tarifikace 1+1s a ideální je k tomu VF tarif Odepiš a Android telefon vybaven příslušnou inicializační aplikací. Volá se po GSM síti, takže kvalita i energetická úspornost telefonu je normální, jako odchozí číslo je nastaveno vaše mobilní číslo, takže příchozí hovory jdou mimo VOIP operátora.


  Doma mám SIP telefony a na mobilech callback. Jistě pro firmu je callback nesmysl, ale firmám naši operátoři nabízí běžně volání za korunu. Pokud nemáte přístup k firemnímu tarifu a nechcete řešit šedivky, pak je pro běžného uživatele VOIP velice výhodný. Samozřejmě pokud měsíčně provoláte různým lidem nějakých 12 hodin, pak se ten flat opravdu vyplatí.  


  Jako u nás doma možná 12 hodin padne i jen za 1 týden, ale to se volá po příbuzenstvu v rámci jednoho VOIP operátora zdarma. Ty Cisco SIP telefony mají naprosto skvělý hlasitý odposlech, mluvím do zdi na druhé straně místnosti a stále mi je rozumět (výborné při vaření). Člověk pak už ani nemá potřebu vykecávat se do mobilu.


  S pozdravem
  Jiří Němec
------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20130412/920f0466/attachment.htm>


Další informace o konferenci Hw-list