OT drozdie a kvasok, Re: domaci pekarna
hutta.j na seznam.cz
hutta.j na seznam.cz
Pondělí Listopad 26 16:00:06 CET 2012
Nazev je trochu bulvarni, ale je to preklad knihy ktera se v nemecku stala
bescelerem, autor neni pomateny samozvany verozvest, ale vystudovany
odbornik na potravinarskou chemii ,ktery prednasi na dvou nemeckych
univerzitach, pravda rada tzv. odborniku na vyzivu ho nemusi a jeho nazory
povazuje za kontraverzni.
Sam nemohu posoudit ,ale pokud jde o obili a chleba nemohu nez s knihou
souhlasit.
Hutta
---------- Původní zpráva ----------
Od: Jan Waclawek <konfera na efton.sk>
Datum: 26. 11. 2012
Předmět: Re: OT drozdie a kvasok, Re: domaci pekarna
">Kvasek a drozdi jsou v zasade podobne veci, ale jak tady casto pada -
dabel je v detailech.
>Kvasek pri sve cinnosti produkuje jine chemikalie (zejmena kyselinu
mlecnou),
Aha, takze rozdiel je v tom, ze to nie je monokultura kvasiniek, ale je to
zmes aj s bakteriami.
Problem vidim v neriadenosti (citaj: nereprodukovatelnosti, lahkej
"poklazitelnosti") tvorby takejto zmesi tak, ako ste to opisali. Teda
*problem* to nie je, len sa mi to nepaci. Aj za varenim/pecenim su nejake
zakladne principy a podla mna ich je dobre poznat.
Je to podobne, ako pri robeni vina. Aj pri "pouziti" "divokych" kvasiniek
"nejako" to vino vykvasi, ale su dovody na pouzitie slachtenych monokultur.
>Podrobneji a docela dobre je problematika popsana v knize sokujici-pravda-o
-potravinach-udo-pollmer
>jde to najit na internetu
No, ono uz ten nazov naznacuje kvalitu a vyvazenost informacii, ktore bude
tato publikacia schovavat.
Ale dakujem, pozriem, vyfiltrujem... :-)
wek
_______________________________________________
HW-list mailing list - sponsored by www.HW.cz(http://www.HW.cz)
Hw-list na list.hw.cz
http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list
(http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list)"
------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20121126/b8a21d76/attachment.htm>
Další informace o konferenci Hw-list