domaci pekarna

J.Polivka jpolivka na volny.cz
Sobota Listopad 24 13:45:04 CET 2012


Něco o chlebu, v diskusi seznam pekáren, které dělají z kvásku.
http://zdravetipy.blog.cz/1101/kde-koupit-dobry-chleba
V Praze se dal kvásek objednat a koupit v Michelské pekárně, ale prý to nedávno zrušili.

Jindra Polívka


----- Original Message ----- 
From: "Šerých Jakub" <Serych na panska.cz>
To: "HW-news" <hw-list na list.hw.cz>
Sent: Saturday, November 24, 2012 12:06 PM
Subject: RE: domaci pekarna


Kvaskovy chleba se taky da upeci, ale ztraci to tu obrovskou vyhodu peceni v pekarne - 5 minut prace a hotovo. Priprava kvasku je 
docela narocny proces a clovek se o nej musi neustale starat. Jestli se doziju sveho duchodu, asi se do toho pak dam :-)))

Co se tyka kvality, kdyz Vam rano cely byt voni cerstve upecenym chlebem a kurka krasne krupe, verte, ze je rozhodne vyssi nez u 
kupovaneho (ktery je mimochodem dnes take z 90% drozdovy).

Jakub Serych

> -----Original Message-----
> From: hw-list-bounces na list.hw.cz [mailto:hw-list-bounces na list.hw.cz] On
> Behalf Of Koci Frantisek
> Sent: Saturday, November 24, 2012 11:52 AM
> To: HW-news
> Subject: Re: domaci pekarna
>
> Ja nejsem pekař, ale kam se v tomto procesu ztratil kvásek - nebo již není
> potřeba?
> A další parametr na porovnání - kvalita pečení chleba.
> S pozdravem F.K.



Další informace o konferenci Hw-list