Jak oblbnout dataprojektor

Glajc Pavel pavel.glajc na del.cz
Pondělí Březen 12 14:54:46 CET 2012


Drobnému RE se asi nevyhnete :-(
Možností jak snímat svítící výbojku nebude asi moc. Mě teda napadá proud případně fáze, tipnul bych to na snímací odpor a optron. Z dalších možností třeba jakýkoliv fotoprvek. Ale to by při letmé rozborce mohlo být patrné.
Pavel Glajc
----- Původní zpráva ----- 
> Odesilatel: "Šerých Jakub" <Serych na panska.cz> 
> Příjemce: "! Hw-News (hw-list na list.hw.cz)" <hw-list na list.hw.cz> 
> Datum: 12.03.2012 14:25 
> Předmět: Jak oblbnout dataprojektor 
> 
> Zdravim forum!
> Mam tu jeden starsi maly dataprojektor, kteremu odesla lampa a nikomu se nechce kupovat nova, protoze za ty penize by se dal skoro koupit novy projektor. Protoze tu mame zbytky stareho zvetsovaku a chceme trochu vzkrisit skolni fotokomoru, napadlo me, ze kdyby se podarilo oblbnout elektroniku projektoru a misto originalni lampy by se dala 12V halogenka (krasne se tam vejde), slo by z toho vyrobit jakysi "datazvetsovak". 
> 
> Nemate nekdo napad, jak projektoru nasimulovat, ze je vybojka OK, aby se po zapnuti dostal do zdanlive funkcniho stavu a ne jen do cerveneho blikani kontrolky Lamp? 
> 
> Samozrejme hledat schema je iluzorni a cele to rozebirat a pokouset se o nejake zpetne inzenyrstvi myslim take.   Mam predstavu nejake "umele zateze" misto lampy, samozrejme nejlepe nejake jalove impedance, aby se na tom nemuselo propalovat 160W, ktere jsou na te lampe na stitku (70V, 160W)
> 
> 
> Jakub Serych
> 
> P.S. Ano dival jsem se na e-bayi, ty lampy tam jsou za docela rozumne ceny, ale i kdyby se podarilo ji sehnat, projektor stejne pujde do skrine, protoze datazvetsovak z nej s origo lampou neudelam a na normalni provoz o nej temer nebude zajem. 
> _______________________________________________
> HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
> Hw-list na list.hw.cz
> http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list





Další informace o konferenci Hw-list