OT Konzervy vs zavareniny

Jaroslav Lukesh lukesh na seznam.cz
Pátek Prosinec 7 14:52:10 CET 2012


Ten čas musí být takový, aby se spory probudily a aby se bakterie ještě 
nestačily rozmnožit, protože sporou se může stát jen jednou.

Zkuste nejbližší půjčovnu knih:

http://uloz.to/browse?q=zavarovani


----- Původní zpráva ----- 
Od: "Pavel Hudecek" <edizon na seznam.cz>


Aha. To vypadá logicky.
Jaký je doporučený čas mezi těmi dvěma zavařováními a jak dlouho by to druhé
mělo trvat?
(podmínky: mikrovlnka, 105-115 °C - podle dotažení víčka).

PH

From: "Jaroslav Lukesh" <lukesh na seznam.cz>
protože tam není nálev a je tam maso a hlavně protože se zavařily jenom
jednou, cokoli z masa se zavařuje 2x, aby se zničily i bakterie co se pak
probudí ze spor.

Od: "Pavel Hudecek" <edizon na seznam.cz>
Běžně se prodávají jídla v konzervách, včetně např. guláše. Nemusí se
skladovat v zimě a vydrží léta. Běžně se také prodávají polévky v zavařovací
sklenici, včetně např. gulášové. Musí se ale skladovat v zimě a nominální
životnost je krátká. Zároveň se také běžně prodávají kompoty a ty mají v
obou provedeních dlouhou nominální životnost bez nároků na zimu.

Proč zavařené polévky nevydrží tak dlouho?



Další informace o konferenci Hw-list