OT Konzervy vs zavareniny

Jaroslav Lukesh lukesh na seznam.cz
Pátek Prosinec 7 13:54:34 CET 2012


protože tam není nálev a je tam maso a hlavně protože se zavařily jenom 
jednou, cokoli z masa se zavařuje 2x, aby se zničily i bakterie co se pak 
probudí ze spor.


----- Původní zpráva ----- 
Od: "Pavel Hudecek" <edizon na seznam.cz>

Běžně se prodávají jídla v konzervách, včetně např. guláše. Nemusí se
skladovat v zimě a vydrží léta. Běžně se také prodávají polévky v zavařovací
sklenici, včetně např. gulášové. Musí se ale skladovat v zimě a nominální
životnost je krátká. Zároveň se také běžně prodávají kompoty a ty mají v
obou provedeních dlouhou nominální životnost bez nároků na zimu.

Proč zavařené polévky nevydrží tak dlouho?



Další informace o konferenci Hw-list