RE: MACBAT - je to něco víc než leštěný prd ?

Kručinský Ladislav ladislav.krucinsky na linde-mh.cz
Pondělí Prosinec 3 10:40:47 CET 2012


Děkuji za názory, byť se týkají spíše startovacích baterií - trakční jsou trošku jiná liga hlavně co se pořizovací ceny týče.
Desulfatace trakčních baterií se celkem běžně provádí právě metodou malého proudu po dobu několika dní. Výsledky nebývají až tak špatné a rozhodně jsou pozorovatelné - kapacita desulfatovaných baterií se vždy zvýší, nikdy ale na hodnotu, která by se alespoň blížila původní. Ta firma MACBAT kdysi (rok 2002) uváděla ve svých materiálech návrat na skoro 100% původní kapacity baterie a další halasná prohlášení, teď již jsou podstatně opatrnější (pouze dokládají že se vyrovnají hustoty a článková napětí což je v podstatě totéž).
Takže si činím závěr - leštěný prd.

Zdravím
Kručinský


-----Original Message-----
From: hw-list-bounces na list.hw.cz [mailto:hw-list-bounces na list.hw.cz] On Behalf Of RV
Sent: Monday, December 03, 2012 9:37 AM
To: HW-news
Subject: Re: MACBAT - je to něco víc než leštěný prd ?

V kazde baterii se od zacatku pouzivani usazuje na dne oloveny kal - pokud je na dne tak nicemu nevadi - desky nejsou az na dno prave kvuli tomu.
To ze tam je ten kal ale neznamena, ze baterie neni v poradku.

No ty doby si pamatuju take - zalilo se to asfaltem - pak to krasne zacalo behem par mesicu propoustet elektrolit a baterie krasne kvetla. 
:-( Po tehle dobe bych zrovna nevolal.

Radek Vicek

Dne 3.12.2012 9:26, pyjan napsal(a):
> Baterie s vydrolenýma deskama je nedesufovatelná, je to šrot. Bývaly 
> doby, že se mohl vyměnit vadný článek v akumulátoru a baterie 
> fungovala dál. Dnes to již možné není.
>

Tento e-mail včetně příloh může obsahovat důvěrné informace. Jestliže nejste zamýšlený adresát tohoto e-mailu, pak jakákoliv forma zveřejnění, tisk, kopírování, distribuce nebo šíření tohoto e-mailu a připojených příloh je přísně zakázáno. Pokud obdržíte tento e-mail omylem, oznamte to neprodleně jeho odesilateli a okamžitě tento e-mail včetně jeho příloh trvale vymažte ze svého systému. Odesilatel e-mailu neodpovídá za jakoukoliv škodu způsobenou modifikacemi či zpožděním přenosu e-mailu.

 

This e-mail and any attached files may contain confidential information. If you are not the intended addressee of this e-mail, you are hereby notified that any disclosure, printing, copying, distribution or dissemination of this e-mail and any attached files is strictly prohibited. If you receive this e-mail in error, please immediately notify the sender and permanently delete this e-mail and its attachments from your system. The sender of this e-mail does not accept liability for any damage that may be caused by any modifications or delay in the transmission of it.

_______________________________________________
HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz Hw-list na list.hw.cz http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list


Další informace o konferenci Hw-list