Vysílací zařízení T-mobile

Stanislav Šmejkal smejkal na smejkal.com
Úterý Duben 10 09:05:53 CEST 2012


Zdravím,

předpokládám, že to bude klasická smlouva na 25 let, indexace podle inflace. 
Podobnou částku naší obci T-mobile platí za celý stožár na obecním pozemku v 
jižních Čechách.

Standa

Dne 10.4.2012 6:55, Zíka Aleš Ing. napsal(a):
> 	Zdravím,
>
> 	včera se na mne na poslední chvíli obrátila máma kvůli technické konzultaci. T-mobile od nich chce souhlas s instalací jakéhosi zařízení na střechu paneláku a dneska večer o tom mají hlasovat.
> 	Myslel jsem, že jde o antény pro běžnou BTS, ale parametry se mi zdají dost přehnané. Prý to váží 6 tun a musí se sundat část střechy aby se to dalo ukotvit (což je první problém,protože nedávno se střecha dělala nová), jinak je to samozřejmě naprosto neškodné a neobtěžující, i když sám T-mobile připouští možnost hluku od chlazení v nejvyšších patrech, v oznámení není žádná bližší specifikace, uvádí se jen vysílací zařízení. Informace mám z druhé ruky, oznámení jsem neviděl, tak mamka možná něco zkreslila.
>
> 	Má někdo tušení, co by to mohlo být?  Nezdá se mi, že by pár antén vážilo 6 tun, a žil jsem v domnění, že výkon BTS je řádově stovky wattů, takže žádné extra chlazení, nebo to je opravdu takový kolos?
> 	T-mobile nabízí 80 tisíc Kč za rok, což se mi pro 42 partají zdá dost málo na vyvážení případných komplikací s hlukem, zatékáním, atp. (Objevil se ovšem i protinázor, jestli není lepší to vzít a mít to nad hlavou svítit do stran, než aby to skončilo na sousedním baráku a našim zářilo ze 30 metrů přímo do oken :-)
>
> 	Díky za případné informace a názory,
>
> 	Aleš Zíka
> 	http://results.cz
> 	
> 	
> _______________________________________________
> HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
> Hw-list na list.hw.cz
> http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list
>



Další informace o konferenci Hw-list