Farnell - jistota desetinasobku ;-)

jar.mez na centrum.cz jar.mez na centrum.cz
Čtvrtek Květen 19 08:19:00 CEST 2011


Asi bych to pravil :-) ,jde o mastny vyrobek kam se maso uz nepridava.
Bohuzel pokud nejde o vyrobek definovany vyhlaskou můzouy si vyrobci delat co chteji, tedy vyrabet konsky salam bez koniny nebo i bez masa.
Konsky salam by mel obsahovat konske maso a to ve znacnem mnozstvi, mel by byt tuhy, tmavy, se specifickou chuti.
Bohuzel, typicky salam typu "konsky" gothaj, junior, jemny salam a podobne zazraky dnes skutecne zadne maso neobrahuji.
jde o smes sojove mouky, barviva, konzervantu, dochucovadel do ktere se prida kuzova emulze a v lepsich pripadech trochu masoveho separatu.
Kuzova emulze, to se vezmou jinak nezpracovatelne zbytky kuzi a na 48hodin se namoci do smesi organickych kyselin v nich kuze zkrehne, nasledne se namele a vesele se pridava do jidla (dava to salamu "prijemnou" nakyslou chut to jsou zbytky tech kyselin).
Masovy separat je klasika, strojove  oddelene zbytky masa od kosti, spise zpusob jak usetrit za kafilerii a snizit mnozstvi odpadu nez neco co by se melo jist.

J.

>Kdyz se nekde objevi "konsky salam", tak pry je to damo technologii vyroby,
>konske maso se tam uz nepridava.
>_______________________________________________
>HW-list mailing list - sponsored by www.HW.cz
>Hw-list na list.hw.cz
>http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list
>


Další informace o konferenci Hw-list