Nepatecni HiEnd Audio okenko

Michal Grunt michal.grunt na vynet.cz
Úterý Březen 29 16:15:42 CEST 2011


Na druhou stranu (tim u tohoto pristroje neopravnuji extreme vysokou cenu), když si koupite zesilovac za 10 000Kc, tak v nem najdete koncove stupne s tranzistory (pokud budou) v radove za desetikoruny, toroid bude když budete mit stesti a filtrace bude standartni. Na APLS zapomente rovnou (s motorkem samotny stoji přes 200Kc na e-bay). A upraveny a cisty vzhled uvnitř (jako zde u tohoto pristroje) se uz dnes taky moc nevidi. Skoda, ze to tam nikdo neporovnaval třeba s DPA380 ci DPA222. Ani ne tak po zvukove strance jako spis zda 50tis. za takovy zesilovac - i když asi kvalitni co se tyce vnitrnosti oproti jinym seriovym zesilovacum radove za 10k - je vůbec opravnene. Protože nikdo v diskuzi se nezamysli nad tim (jako vy), jaka je vůbec cena samotnych soucastek ze kterého je tento zesilovac slozen (i když někdo to musel navrhnout, někdo vyrobit - vzpomenme na kvalitu DACu který kupoval RV a tohle vypada preci jenom o par radu jinak) atd.

MG

-----Original Message-----
From: hw-list-bounces na list.hw.cz [mailto:hw-list-bounces na list.hw.cz] On Behalf Of j.Krajinka na seznam.cz
Sent: Tuesday, March 29, 2011 2:40 PM
To: hw-list na list.hw.cz
Subject: Nepatecni HiEnd Audio okenko

Dostal se mi do rukou zesilovac ze spodniho konce Audi HiEndu presneji tento kousek http://www.audia.it/products.php?codpro=8, cena v CR 55.000,- Netopiri ucha ze sterea videa z nej meli ograzmus. 
Pri pitve jsem ke svemu prekvapeni zjisitl, ze koncove tranzistory nejsou vyrobeny z popelu obesence smichneho s mandragorou a kapkou kralovske krve, ale jde o zcela normalni MJL 3281A a MJL 1302A , po jednom kusu v kazdem monobloku cena cca 100Kc /ks. Z dalsich soucastek stoji z hlediska ceny za zminku snad jen toroid 400VA, velky chladic a C s celkovymi 72 mF nebo motorovy alps potenciometr. , jinak jde o korunove polozky.
Napada me, proc soudruzi cinani nedelaji kopie nebo stavebnice, vzdyt na tom musi byt naprosto silene marze?

http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopic.php?f=10&t=3452
http://www.6moons.com/audioreviews/audiaflight2/integrated_3.html

Jirka


 
_______________________________________________
HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz Hw-list na list.hw.cz http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list


Další informace o konferenci Hw-list