Re: OT ...a zase len hodiny... ;-) Was: OT nabídka - znakový ( maticový ) LED display

balu@home daniel.valuch na orange.fr
Úterý Březen 15 23:13:06 CET 2011


takze uz nemusim nosit displej na listovicu? :-))


On Mar/15/2011 11:07 PM, Jan Waclawek wrote:
> Vdaka panovi kolegovi JaKub-ovi, ktory pred casom ponukol takuto vzacnost http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/2011-February/388365.html , som si cez vikend zlepil akesi "hodiny" z tohoto displeja a AT89S8253.
>
> http://www.youtube.com/watch?v=ROG_pjBxEq8
> http://www.youtube.com/watch?v=GqLSkHgKLfE
>
> (Kto ma pochvali, ak nie ja sam seba? :-) ).
>
> Bohuzial, pouzity fotak ani ZDALEKA nedokaze reprodukovat nadherny kontrast toho jasnocerveneho displeja; to co tam vidite je len ubohy odvar toho, ako to naozaj nazivo vyzera.
>
> No a ak niekoho zaujimaju detaily: volba jednocipu bola dana tym, ze mam rad '51 ;-) a teda ak mam robit hobby tak s niecim co mam rad. Konkretny model nie je nijako opodstatneny, mohlo by tam byt cokolvek s "biblickym" pinoutom - jednoducho som uz mal z nejakeho pokusu nabastlenu zakladnu zostavu s '51 (patica DIL40, zdroj zo 7805, tlacitko na reset, nejaka ta LEDka na "embedded hello world"), no a v tej patici uz bola zasunuta spomenuta AT89S8253 (experiment bol na temu stability krystaloveho oscilatora, tento jednocip mal vela vyvojovych faz a v niektorych z nich bol udajne oscilator velmi nestabilny, inak je jeho zvlastnostou ze nepotrebuje externe kondenzatory ku krystalu). Bezi to len z krystalu procesora, takze zrejme to bude mat dlhodobo dost velku chybu (to som zatial neskumal) a zabudne to, ked vypnem zdroj (adapter). Chcelo by to RTC a baterku, ale to by sa musel najst dalsi volny vikendovy den, co asi tak skoro nehrozi :-( Programoval som v C (SDCC), aj ked som 
vy
>   uzil rutinu pre vypocet dna v tyzdni v asembleri (http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/2008-February/109742.html posledny kusok zmodifikovany ako inline asm). Napaloval som s pouzitim biprogu Lubosa Ruckla (http://ruckl.wz.cz/biprog_en/biprog_en.php ) pomocou napalovacej utility prostredia AVRStudia. Zdrojaky nie su nijako zaujimave, su len narychlo a skaredo zbuchane, a nie je v nich nic zvlastne ani inovativne, takze ich nezverejnim; ale ak by niekto nahodou mal zaujem, tak sukromny mail to isti.
>
> Tymto este raz dakujem panovi kolegovi JaKubovi.
>
> wek
>
>
> _______________________________________________
> HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
> Hw-list na list.hw.cz
> http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list
>


Další informace o konferenci Hw-list