Stiznost na chovani Ceske posty

Sudovec sudovec na seznam.cz
Sobota Červen 25 08:59:13 CEST 2011


Drobná oprava:

 > V mích očích neobstojí oblíbená výmluva, my nic to je nařízení EU.

V mých ....


	S.

Dne 25.6.2011 1:22, lukesh na seznam.cz napsal(a):
> Vážený pane senátore,
>
> mimo jiné i vaší nečinnosti nebo dokonce aktivní podporou byl schválen zákon č. 47/2011 Sb., kterým se mění zákon č.235/2004, který zcela nesmyslně snižuje limit pro osvobození od DPH při dovozu zboží z třetích zemí mimo EU na 22Euro. Touto vaší činností nebo nečinností mě jako občanu ČR vznikají značné problémy a finanční vícenáklady a stal jsem se nedobrovolným sponzorem státního podniku Česká pošta.
>
> Následoval by popis konkrétního příkladu, něco jako:
>
> „Zcela v souladu se svými právy jsem si v třetí zemi zakoupil zboží v hodnotě 14,8US$, což je hluboko pod bezcelním limitem I limitem pro osvobozen DPH, přesto mi státní podnik Česká pošta mou zásilku dva a půl měsíce zadržoval a naprosto nesmyslně spočítali celní hodnotu na 884Kč , následně opět nesmyslně vypočetli DPH na částku 202,4Kč a za své služby si naúčtovali poplatek 180Kč. Proti protiprávnímu a základní logiku postrádajícímu chování ČP jsem podal odvolání a stížnosti u patřičných orgánů.“
>
> Vás však činím odpovědným za podstatu problému, tedy snahu státu vybírat DPH u zásilek, které jsou v bezcelním režimu tedy u zásilek s hodnotou pod 150Euro. Na to, aby stát vybral 4,4 Eura DPH u zásilky s hodnotou 22 Euro mě, jako občanu, vznikají vícenáklady ve výši 180Kč , které mi za nevyžádané služby naúčtuje státní podnik Česká pošta a dodání zásilky se mi zpozdí řádově o měsíc. Tento stav se mi hrubě nelíbí a činím z něj odpovědného vás jaké svého voleného zástupce.
>
> V mích očích neobstojí oblíbená výmluva, my nic to je nařízení EU.  Nevšiml jsem si, že byste vy jako volený zástupce nebo Česká republika proti tomuto jakkoliv vystupovali a hájili tak zájmy mé, vašeho voliče a občana ČR. Konec vašeho volebního období se blíží, pokud v této věci nebudete aktivně vystupovat ve snaze sjednat nápravu, tedy vrátit stav věci do původního logického stavu, kdy je hodnota bezcelního limitu a limitu pro osvobození od DPH totožná považuji za vyloučené, abych v příštích volbách volil vaší osobu potažmo vaší stranu. Vaše jednání a vystupování v této věci budu nadále bedlivě sledovat a své poznatky publikovat.
>
> S pozdravem
>
>
>   Jaroslav Lukeš
> 123
> ČR 45678 Horní Dolní
> WEB: hlaslidu.uni.cx
> --
> Stížnost byla odeslána pomocí serveru hlaslidu.uni.cx, údaje pro identifikaci odesílatele:
>
> 192.168.100.97
>
>
> Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; en-US; rv:1.9.2.4) Gecko/20100523 Firefox/3.6.4 ( .NET CLR 3.5.30729)
>
>
> text/html, application/xml;q=0.9, application/xhtml+xml, image/png, image/jpeg, image/gif, image/x-xbitmap, */*;q=0.1
> iso-8859-1, utf-8, utf-16, *;q=0.1
> cs-CZ,cs;q=0.9,en;q=0.8
>
>
>
>
>
>
>
> _______________________________________________
> HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
> Hw-list na list.hw.cz
> http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list


Další informace o konferenci Hw-list