nabíječka v Lidlu

Aleš Filip nostromo na khnet.info
Čtvrtek Říjen 7 19:14:55 CEST 2010


Máš pravdu náčelníku. Je to přesně tak.

Udávané proudy:
6xAA - 1000mA
6xAAA - 400mA
4xC/D - 1000ma
9V - 60mA

Změřeno multimetrem - AA - 650mA. Ale jestli jsou tam nějaké pulzy nepoznám.

Jenom mi nejde do hlavy těch 6x 1000mA. Že by ten zdroj dal 6A, když tam 
dám najednou 6 AA článků ??

--
Ales Filip
http://xanadu.khnet.info

Dne 7.10.2010 13:42, Zíka Aleš Ing. napsal(a):
> 	Já myslím, že to je podobný typ, jaký Lidl už několikrát prodával za 399,- Kč, jen je tam navíc ten LCD progressbary, kvůli kterému je tahle vrze dražší o tu stovku, která byl vzápětí zase slevněna :-)
> 	Ten původní typ byl černostříbrnyý a boční hrany měl trochu prohnuté dovnitř (připomínal mi polštář). Mám ho už asi dva roky doma a jsem s ním spokojený. Nějakou inteligenci to má, na začátku se na pár sekund rozsvítí LEDka červeně pro vybitý akumulátor, zeleně pro nabitý a dvoubarevně pro něco mezi. Pak nabíjí buď rychle (červená), opatrně (blikající zelená) nebo dělá obnovovací cyklus (střídavě červená a zelená), kdy myslím střídavě nabíjí a vybíjí. Ručně se to zvolit nedá, vybere si to automaticky podle toho, jak odhadne kondici akumulátoru, nakonec stejně vždycky skončí rychlým nabíjením nebo detekcí vadného aku (blikající červená).
> 	Nabíjení ukončuje automaticky (LED zezelená), nejspíš podle delta peaku, neměřil jsem to. Občas některé články, zejména malé buřty, nabíjí podstatně déle, než by odpovídalo C/I a když je pak vyndám, jsou zřetelně teplé, ale na druhou stranu, jsou to články, které my dal kámoš vyřazené z laboratoře pro pokles kapacity a obvykle končí vybité na nulu (pak je třeba je trochu přednabít v hloupé nabíječce, protože tahle řve, že je po nich) v nějaké hračce zaparkované měsíc pod postelí, takže to beru, že je to spíš problém článku než nabíječky.
>
> 	Aleš Zíka
> 	http://results.cz
>



Další informace o konferenci Hw-list