Jak skladovat máslo (to opravdové, vzpomínáte?)

Josef Štengl ok1ced na nagano.cz
Úterý Listopad 23 23:46:48 CET 2010


No bohužel ten patch není u každého zcela aplikován:-(

Jde o schopnost tvořit enzym laktáza což způsobuje štěpení lakózy na 
stravitelnou glukózu a galaktózu. Pokud někdo má tohto enzymu málo, tak 
zastává názor, že z krávy je dobré k jídlu jen ta kráva samotná.

Jelikož se jedná o cukr, tak to ty terrorsiti zatracení potravinový cpou 
do hodně věcí a ani se to tam neobtěžují napsat.

ced




On 23.11.2010 20:04, Pavel Troller wrote:
>> Původní zpráva ze dne 23.11.2010 od Pavel Troller:
>>
>>      
>>> Zdravím, a proč by nám to mělo vadit, když se to takhle dělalo už od
>>> vynalezení pastevectví, což už pár tisíc let bude, a lidstvo
>>> nevymřelo ?
>>>        
>> Já jsem zase někde četl, že kravské mléko je pro telátka a ne pro
>> lidi.
>>
>> Petr Zahradník, počítačový expert
>>
>>      
> Zdravím,
>    a já četl, že přizpůsobení člověka kravskému mléku je jedna z historicky
> nejnovějších geneticky jednoznačně prokázaných mutací. Máte pravdu, pravěký
> člověk nebyl uzpůsoben na konzumaci kravského mléka a produktů z něj, ale
> kdesi v historii došlo k "úpravě jeho genetického programu" tak, že se
> schopnost využití kravského mléka v zažívacím traktu člověka prudce zvýšila.
> Konkrétně jde o schopnost trávit laktózu. Lze dohledat např. na wikipedii
> pod heslem "Lactose intolerance", je tam i mapka, znázorňující, v jakých
> geografických oblastech je tato mutace dominantní, a střední Evropa tam patří.
> Takže, když už je ten náš organismus natolik chytrý, že si vyvinul patch na
> to, abychom mohli bumbat mlíčko, byla by přeci hloupost ho nebumbat :-))).
>    Zdraví Pavel.
> _______________________________________________
> HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
> Hw-list na list.hw.cz
> http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list
>    


Další informace o konferenci Hw-list