Jak skladovat máslo (to opravdové, vzpomínáte?)

Pavel Troller patrol na sinus.cz
Úterý Listopad 23 13:49:34 CET 2010


Zdravím,
  koukám, že jsme oba napsali prakticky totéž, jen jinými slovy :-). A dokonce i ty závěry máme takřka identické :-).
    Pavel

> Ano. Domácí sýr.
> Nastrouhá se tvrdý tvaroh, přidá se kmín a sůl, promíchá a nechá se stát pár dní v teple.
> My to nechávali stát v misce přikryté pokličkou v kuchyni nahoře na kredenci.
> Když ještě nebyl normálně k dostání tvaroh a srazilo se mlíko, nechalo se dokysat, sebralo se to  z hladiny a vylisovalo se to.
> Nejčastěji v plíně mezi dvěma prkýnky ve svěráku. Někdy bylo třeba mlíku trochu pomoct trochou octa.
> Pro zájemce o tuto technologii upozorňuji, že dnes to jde jen z čerstvého kravského mléka.
> To co koupíme běžně v obchodě je tak nadupáno éčky, že se to pravděpodobně nepodaří.
> Pavel Glajc
> 
> -----  Vite nekdo, jak se takova pomazanka pripravuje?
> >  
> > -- 
> >  Dawid Ferenczy
> >  http://www.ferenczy.cz
> > 
> > _______________________________________________
> > HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
> > Hw-list na list.hw.cz
> > http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list
> > 
> _______________________________________________
> HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
> Hw-list na list.hw.cz
> http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list


Další informace o konferenci Hw-list