RE: Držáky topných kabelů - pájení okapů

j.Krajinka na seznam.cz j.Krajinka na seznam.cz
Pondělí Listopad 1 15:29:32 CET 2010


Titanzinek (TZ), je titan zinkem spise z obchodnich duvodu, v realu je titanzinek slozen z  0.08%Cu, 0.06%Ti zbytek cisty zinek, v mene kvalitnich muze byt i trochu hliniku do 0.0015%.
Lepit bych to rozhodne nedoporucoval, TZ velice rad koroduje pri stiku s  vysokomolekularnimi slouceninami, tedy s radou lepidel. Doporucene je pajeni, lze na to koupit pajeci vody i pajky, jde o bezny klempirsky sortiment.

Jirka





>Mám topné kabely v TZ atypické klempířině přichycené pomocí TZ plíšků, které jsem tam naletoval. V místech kde se kabel ohýbá prudce jsem na něj navlíkl kousek běžné pvc trubky. Zatím (po 5 letech) je to bez problému z hlediska uchycení. 


L. Kručinský

-----Original Message-----
From: hw-list-bounces na list.hw.cz [mailto:hw-list-bounces na list.hw.cz] On Behalf Of Jan Půhoný
Sent: Monday, November 01, 2010 12:01 PM
To: HW-news
Subject: Držáky topných kabelů - pájení okapů

Zdravím konferenci,

potřebuji k atypickému plechovému žlabu (pozink nebo titanzinek) připevnit topný kabel. Výrobce dodává titanzinkové plíšky k připevnění kabelu. Otázka je, jak je k okapu připevnit. Existuje nějaké speciální lepidlo, nebo to musím pájet? Napadlo mě i použít nějaké plastové UV stabilní příchytky a přilepit je. Otázka je čím, aby to vydrželo řádově 10-ky let. Plastové příchytky originál od výrobce topných kabelů jsou pouze pro typizované okapové žlaby a pro tuto aplikaci nevyhovují.

Má někdo tip na lepidlo, případně vhodnou pájku a pájedlo?

Díky,

Honza Půhoný

www.puhy.cz


Další informace o konferenci Hw-list