Re: Problem s ND

Tomáš Tomáš tom.tore@seznam.cz
Pátek Březen 26 10:13:57 CET 2010


A poc ne, pokud se jedna o programatora s dominantnim podilem na trhu proc ne , uprime receno se divim, ze to EU dosud neudelalal.Jeden priklad, rekneme, ze 90% PC v EU obsahuje OS Windows, tedy sw o kterem mimo USA nikdo nevi co presne obsahuje?
Kdo je vice paranoidni a ten kdo do metra instaluje 0.5t kose v blahove nedeji, ze do nej nejaky uplne blbej terorista odlozi bombu nebo ten kdo by byl nervozni, ze mu vetsinu PC v zemi kontroluje spoolecnost z ciziho statu?
To je vazne tak nemozne, aby NSA ve spolupraci s MS mela ve Windows nejaky kod, ktery v pripade pozadavku lze aktivovat a on treba snaze HDD?

S becherovkou CocaColou a utajovanim receptur to je takovy folklor, vetsinu ceny znacky dela logo znacky ne ty patoky, ktere vyrabi a rozhodne ne utajovani jejiho slozeni.
Zjistit slozeni cehokoliv neni dnes problem, jednak moznosti analyticke chemie jsou obrovske, ale uz predtim nebyl az takovy prtoblem zjistit klasickymi zlocineckymi metodami cokoliv. Ono se staci nechat zamestnat jako skladnik na prijem surovim a carkovat si co a v jakem mnozstvi leze do fabriky.
CocaCola neni o tajne recepture, ale o umeni presvedcit lidi aby, do sebe lili cernou nechutne preslazenou chemickou slouceninu, ktera devastuje jejich telo a jeste za to platili.

Zadat o cokoliv stvoritele je pravne bezpredmetne, neni znama adresa povinneho tak neni pravne relevantni po nem cokoliv zadat.

Jisty velky vyrobce pristroju, ktereho nebudu jmenovat, ale v konferenci ho kazdy zna, od sveho zalozeni az tak do roku tak 1995 zverejnoval ve vetsine servisnich manualu detailni schemata, popis funkce a detailni specifikace vsech soucastek, k manualu nebyl az takovy problem se dostat. Pak se ve specifikacich soucastek zacal u rady drazsich komponent objevovat pouze jejich interni znaceni a clovek musel hledat konverzni tabulky ( zpravidla na cinskych serverech), aby zjistil, ze pod kodem 51767816 s cenou 300Kc se skryva IRFPxyz s cevou 70Kc. Po roce cca 2000 se v servisnich manualech nedoctete skoro nic tedy krome, pri chybe xyz vemente desku Q, o co hure oni prepracovali hodne tech starsich manualu a i znich zmizeli schemata. Holt otce zakladatele ve vedeni nahradili absolventi BMA, kteri vedi prdlajs, ale mysli si , ze umi ridit. O vyrobcich teto firmi se zacina sirit, ze zacinaji byt za trest.

Tom


>Jo, a taky ba se melo naridit vsem programatorum, aby povinne uverejnovali na netu zdrojaky vsech svych programu. A becherovce aby zverejnila postup vyroby sveho likeru. A panu bohu, aby zverejnil postup na stvoreni sveta, vcetne PN vsech pouzitych komponent. ;-)



More information about the Hw-list mailing list