Knihovna pro PDF (datasheety, clanky, dokumentace atd.)

Šerých Jakub Serych@panska.cz
Středa Březen 24 14:27:08 CET 2010


Kdyz uz je tahle debata...
Uz leta shanim neco, co by mi pomohlo udelat uklid v dokumentech. Pouzivam aktivne tri kompy a obcas jeste nejaky dalsi, takze se mi za leta v dokumentech udelal sileny bo...l. Tim, ze vim, ze je v tom chaos, uz rezignuju na snahy udrzet poradek a tim chaos exponencialne roste. Znate to: dokument s nazvem "genialni.doc" mam na trech kompech v ruznych slozkach, obcas v nem nekde udelam drobnou upravu a ulozim, obcas si ho poslu mailem, abych ho mel i na dalsich kompech, ale kdyz na tom pracuji, tak pak mam asi pet takovych mailu s ruznymi variantami atd. A kdyz uz dokument moc moralne zastarava, udelam vetsi upravy a nazvu treba "genialni2009.doc". Takze, kdyz projdu i takove ty slozky jako "zaloha stareho modreho kompu" a v ni zakuklenou jeste starsi "zaloha oskliveho zeleneho kompu" shromazdim asi tak 20 ruznych verzi jedineho dokumentu "genialni.doc" Chtel bych vse stare zazalohovat a udelat si jasnou strukruru slozek s aktualnimi verzemi. 

Predstavuji si neco takoveho, jako ze vemu velky disk, ze vsech kompu tam sesypu uplne vsechny slozky, kde by dokumenty mohly byt, a pak na to pustim onen hledany program. Ten to cele dukladne prochroupe a vytvori prochazeci stromovou strukturu, ve ktere treba cerne uvidim skutecny dokument v te dane slozce, ale zaroven i vsechny dalsi varianty lezici na jinych mistech treba v odstinech od cervene po zelenou podle data posledni aktualizace. Zaroven by to melo na prave tlacitko mysi byt schopno s temi vecmi delat ruzne akce (prohodit varianty ze slozky do slozky, smazat variantu, presunout nekam jinam atd.)

Netusite nekdo o necem takovem? Jak resite udrzeni poradku ve svych datech (zejmena pri praci na vice kompech paralelne)?

Diky za tipy

Jakub Serych   

P.S. a programovat sam to fakt nechci... 

-----Original Message-----
From: hw-list-bounces@list.hw.cz [mailto:hw-list-bounces@list.hw.cz] On Behalf Of gatilo
Sent: Wednesday, March 24, 2010 1:30 PM
To: HW-news
Subject: Re: Knihovna pro PDF (datasheety, clanky, dokumentace atd.)

 24.3.2010, 13:04:44

Jasne ze existuje.
Univerzalni super vselek na vsechno, aneb SQL. Nejaky skipt v PHP, Pythonu Jave atd. ktery bude prochazet disk a nalezena data posilat prislusnemu SQL serveru.
Ma to takovou drobnou nevyhodu, totiz ze si to asi budete muset napsat sam. Ovsem bonusem tohoto reseni je, ze si to muzete napsat pro opravdu "libovolny jiny format". ;-) Pokud ovsem patrite mezi ty exoticke jedince, kterym takove progresivni reseni nevyhovuje, mate i dalsi moznosti.
Napr. vyuzit sluzeb OS. W i MAC OS umi sami o sobe indexovat disky i kdyz u WXP je to dost neohrabane a nikdo to nepouziva. U novejsich to pry je lepsi.
Nebo pouzit specializovane programy. Existuje jich hned nekolik a pred nekolika roky byly velmi popularni. V te dobe byl asi nejlepsi "Copernic Desktop Serch" ale podporuje jen asi 150 typu souboru.



S pozdravem Pavel
  mailto:gatilo + zavinac + centrum.cz



More information about the Hw-list mailing list