RE: Osvit DPS pomocí LED

Cihak@dkv.lbc.cd.cz Cihak@dkv.lbc.cd.cz
Čtvrtek Březen 18 10:28:14 CET 2010


Pan Šerých to popsal přesně. Jen jednu poznámku k tomu, že to nelze začmárat víckrát. Lze, jen se musí počkat pár vteřin až předchozí vrstva trochu zaschne a přetírat fixem zlehka. Jak Fixa časem vysychá doplňuji ji lihem. Po doplnění vždy píše příliš světle a je potřeba použít víc vrstev. Celou svou technologii výroby DPS jsem popsal na http://ok1uga.nagano.cz/ - menu vlevo dole. Tam je typ fixy, kterou teď používám. Je podstatně lepší než fix Kohinor který jsem používal dříve. Ten opravdu při opakovaném přetření mohl motiv poškodit.
Po zaschnutí fixu to opatrně setřete. Pozor - netlačit jinak můžete udělat rýhy v toneru. U vodorovných čar je potřeba vytírat to podélně ne napříč. Jde to snadno a rychle. Jen to chce trochu cviku a lehkou ruku. A správnou fólii, ze které ten fix lze setřít - víc na uvedeném popisu technologie. Když jdete kupovat fólii, vemte si fix sebou a na jedné fólii zkuste kousek začernit a setřít. Pokud se to setře bez šedavých zbytků či šmouh je to ta správná fólie.

Zkoušel jsem i technologii s acetonovými parami - nefungovalo mi to. Taky jsem zkoušel opěvovaný sprej Black Covering - výsledky byly podobné jako u acetonu - neuspokojivé.

	Martin.

-----Original Message-----
From: hw-list-bounces@list.hw.cz [mailto:hw-list-bounces@list.hw.cz] On Behalf Of Petr Wilhelm
Subject: Re: Osvit DPS pomocí LED


Tak to velmi dekuji, ja jsem doted pouzival hadr s acetonem a fotomisku. A aby to bylo trochu k tematu tak dokud mi na stole skoro nechytilo horske slunko sirius tak jsem ho pouzival, od te doby MH vybojka neurciteho stari a vykonu vcetne vnejsi banky.

Petr Wilhelm

2010/3/18 Šerých Jakub <Serych@panska.cz>:
> Velice jednoduse. Ten fix je stiratelny, to znamena, ze to cele 
> zacmarate (pozor, kazde misto se musi prejet jen jednou), nechate 
> zaschnout, a pak papirovym kapesnickem nebo necim podobne mekkym 
> setrete. Tam kde byla folie, se fixa krasne setre, tam kde byl toner z 
> vetsi casti take, ale cast zustane v tom toneru zazrana a bajecne to 
> zvysi jeho kontrast.
>
> Jakub Serych
_______________________________________________
HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz Hw-list@list.hw.cz http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list




More information about the Hw-list mailing list