[OT] je zima

Michal HW michalgregor@centrum.cz
Úterý Únor 9 22:43:03 CET 2010


ADMIN bude rano silet....
Ale nemyslim si ze by to bylo az tak OT. Kauza globalniho oteplovani/ zmeny klimatu podle sluzi k jedinemu a to k oblbnuti lidi. Nic jineho v tom neni. Vsichni se tomu smeji, ale pritom jde o vaznou vec. Ukazuje to jak jsme u nas ovlivnovani medii. A to je na tom to smutne.
Abych to vysvetlil - neni jenom CO2, ale prach, ruzne toxicke latky, latky ktere zvysuji pocet pripadu rakoviny, alergie a podobne. A nasladky jsou videt uz dnes - cele Ostravsko, predevsim Radvanice, mozna Praha a dalsi mista u nas.

Michal Gregor


______________________________________________________________
> Od: j.Krajinka@seznam.cz
> Komu: hw-list@list.hw.cz
> Datum: 09.02.2010 22:16
> Předmět: [OT] je zima
>
>Udaji z pred tisice let nemohu slouzit.
>Pokud jde o CO2, konec 18 stoleti cca 250ppm, v roce 1950 to bylo 320ppm dnes atakujeme hranici 390ppm, ja bych rekl, ze to je vse jen ne nepatrny narust. Mozna vypada ppm jako 0 0 nic, ale pri prepoctu na tuny pujde o hooooooodne velke cislo.
>Vodni para je jiste sklenikovy plyn,ale jaksi je plynem jehoz obeh je dlouhodove stabilni a v neposledni rade odparem se energie spotrebovava , kdezto swpalovanim uhliku vyrabime teplo i plyn CO2. V neposledni rade nejde jen o CO2, jde o prach a dasi exhalace. 
>Nevim kdo falsije ci nefalsuje data, ale pavouka nekdo odtizne rakerne presunul do CR, stejne tak si muzeme vsadit na fakt, ze je 80% pravdepodobnost, podle ktere jeste za naseho zivota vyhune ledni medved ve volne prirode a nepujde o ono klasicke vystrileni, ale o nevyhnutelnost, jiz nyni mu roztava led pod nohama a snizuje se pravdepodobnost, ze se potka samec s samici.
>Takovych prikladu by slo najit take tisice :-)
>
>Nicmene to sem asi nepatri.
>Jirka
>
>
>>Byl tu ten pavouček taky před tisíci lety? - Tehdy bylo totiž tepleji (Středověké klimatické optimum).
>- Je zajímavé, že od doby, co se měří teploty dalších těles sluneční soustavy, tyto také rostou.
>- Není to tak dávno, co se začalo hovořit o nárůstu extrémních meteorologických jevů, jako např. hurikány. No a jako na potvoru, zrovna tehdy se na Jupiteru udělala druhá rudá skvrna (tzn něco jako oko hurikánu, velké jak půl zeměkoule).
>- Spálením fosilních paliv vzrostlo množství jistého plynu v atmosféře z 00 nic na 2x 00 nic. Naproti tomu o vodní páře, která je účinnější skleníkový plyn a jsou jí řádově procenta, se taktně mlčí.
>- Kdokoli se trochu šťourá v datech, ze kterých slavné IPCC vychází, najde buď za chvíli nějakou podezřelou manipulaci s daty, nebo zjistí, že oroginály dat se ztratily.
>- Sám velký náčelník IPCC má "vedlejšáky" ve správních radách všeho možného "eko" a to v takovém rozsahu, že proti němu jsou všichni naši vyžraní politici dohromady úplně zanedbatelní.
>- Nedávno vypluly na povrch emaily, kde se pánové ze zmíněné instituce radí, jak nejlépe mást a falšovat data, jak nejlépe vysvačit ekoprachy, ...
>.... a takových věcí by se našly stovky, možná tisíce.
>
>PH
>
>From: <j.Krajinka@seznam.cz>
>Rika vam neco  Cheiracanthium punctorium, pokud ne je to takovy pavoucek  na ktereho jste jeste pred 20 lety moh narazit tak maximalne v jiznich castech Provans, jiz ve stredni Francii na nej byla zima. Kupodivu dnes je tento pavouk relativne bezny i v CR, tedy vice nez 600km severneji tak co? Apropo az v lete pujdete po nejakem jiznim svahu tak bacha on je sice maly, ale jedovaty :-).
>
>Mate pravdu jiz bylo vetsi horko a vetsi zima , ale pocasi ziskava extremni raz a je to statisticky prokazatelne.
>Clovek nemusi byt zrovna genius, aby mu doslo, ze pokud lidi za cca 100let spali vetsinu fosilnich paliv, ktere se ukladali v prubehu nekolika milionu let, ze to musi mit vliv na dynamiku atmosfery, ktera kupodivu neni az tak velka.
>
>Tim nikterak neobhajuji pseudo boj proti oteplovani, ale nechci popirat a nevidet zretelna fakta.
>
>>Zimy bývaly horší, vedra taky. Takže? 
>
>_______________________________________________
>HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
>Hw-list@list.hw.cz
>http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list
>


More information about the Hw-list mailing list