Castecne OT - Umela inteligence

Svobodova@sdc.unl.szdc.cz Svobodova@sdc.unl.szdc.cz
Středa Únor 3 10:57:14 CET 2010


Hezké dopoledne,

	jenže HYPERVENTILACE je poněkud nestandardní stav systému a rozhodně se jedná o relativně nebezpečný stav. Při hyperventilaci klesá hladina CO2 v krvi a to je pro tělo také špatně (různé křeče...). No a protože hladina CO2 hovoří do řízení dýchání, nemá řídící systém důvod dát povel k nádechu, či spíše k výdechu a nádechu, podle logiky: CO2 je málo = není potřeba dýchat. Je to skutečně takové "oblbnutí" automatiky.

	Dýchací cesty uzavírá "hrtanová příklopka" která ovšem netěsní na 100% a pokud u někoho ano, tak to je spíše ona výjimka potvrzující pravidlo.

	Srdce má svoje vlastní řídící centrum (no vlastně jich je více, ale jedno je hlavní). Mozek má možnost srdci říci "přidej", ale mám silný pocit, že vědomě to nejde. Asi nás bude muset rozsoudit Petr Kubač :-)

z Ústí nad Labem zdraví a hezký den přeje

                             Saša K. Svobodová


-----Původní zpráva-----
Od: hw-list-bounces@list.hw.cz [mailto:hw-list-bounces@list.hw.cz] za uživatele Snehulak
Odesláno: 3. února 2010 10:23
Komu: HW-news
Předmět: Re: Castecne OT - Umela inteligence

 Sase o tom nevedomem nadechnuti tak je to tak , ze pri hyperventilaci pred potopenim se utlumi centralni stimulace dechu(kysliku je dost)  a pokracuje to i pri tom potopeni a rovnou nastoupi bezvedomi bez automatickeho nadechu . Telo se vlastne oblbne
:)



More information about the Hw-list mailing list