Ponorny mixer

pyjan pyjan na tiscali.cz
Úterý Srpen 10 23:25:26 CEST 2010


Na mazání zařízení ve styky s potravinami se používal hovězí nebo 
skopový lůj.  V některých případech sloužilo jako mazivo sama 
zpracovávaná surovina.  To bylo v dobách, kdy hygienické předpisy byly 
velmi přísné.

Jozef Racek napsal(a):

>
>
> Opravujem zadrety kuchynsky ponorny tycovy mixer. Klzne lozisko dolu
> pri noziku bolo zadrete.
>
> Cim ho namazat?
> Malo by to byt zdravotne nezavadne, znasat vyssie teploty ( apon do 
> 80-100 stupnov)
> a malo by to byt vhodne pre vyssie otacky...
> Premyslal som nad silikonovou vazelinou, ale ta nie je vhodna pre 
> vyssie otacky, zdravotna nezavadnost by usla ( pouziva sa na mazanie
> pakovych baterii... )
>
> Chodim po dielni z toho, co vidim mi nepride vhodne...
>
> na nete som zatial nasiel:
> V Evropě neexistuje institut, který vystaví speciální schválení pro 
> potravinářský průmysl. Existují jednotlivá uvolnění použití, jako 
> např. Německého svazu pro plyn a vodu (DVGW), Zemského průmyslového 
> ústavu Bavorska (LGA) nebo Technického kontrolního a zkušebního ústavu 
> Weihenstefan (BPVA).
>
> Asi neviem najst spravne slova pre google...
>
> Dodo
>
>
> _______________________________________________
> HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
> Hw-list na list.hw.cz
> http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list
>



More information about the Hw-list mailing list