RE: Kde nechat vyrobit DPS levne?

j.Krajinka na seznam.cz j.Krajinka na seznam.cz
Pondělí Srpen 2 11:59:54 CEST 2010


To jsou veci, a ted realita, netusim jak to je s dostupnosti ""pertinaxu", ale mohu se trochu vyjadrit k tomu ostatnimu.

Nejprve velka letecka spolecnost, pod tim se muze skryvat Airbus, ktery kompozity pouziva v A380 na kterem je cca 25t uhlikovych vlaken nebo Boeing a jeho 787 Dreamliner, kde jich je jeste vice, ale at tak nebo tak tak pouzite pryskyrice jsou zcela, ale zcela jine kategorie nez ty , ktere se pouzivaji na vyrobu prepregu typu FR4.
V CR shodou okolnosti mame nejvetsiho stredo a vychodo evropskeho vyrobce pryskyric a ten ma jiz cca 3 roky obrovske existencni problemy a hadejte proc, no nema odbyt :-). Spolchemie ma shodou okolnosti jednu z nejmodernejsich vyrob pryskyric v Evrope (stara lehla popelem) a o pryskyrice je takovy zajem, ze se spolek snazi prodat svuj hystoricky mrakodrap, aby prezil.
Pro FR4 vyrabi a dodavaji CHS-EPOXY B200 M80 s cca 21% brobu, z nich delaji pregregy FR4 a rozhodne nechybi vyrobni kapacita, ale chybi zakaznici.

Jirka 


>Je to informace JPP, ale cca pred rokem byl problem nakoupit suroviny na vyrobu laminatu jako podkladu cuprextitu, protoze vse co bylo na trhu skoupila nejaka velka letecka spolecnost na vyrobu jejich noveho letadla, ktere ma hodne laminatovych casti. Mozna to s tim souvisi.
Ale v soucasne dobe pry uz nedostatek techto surovin (a tim zvysena
cena) neni. Mozna nejake dozvuky.

Tosa




More information about the Hw-list mailing list