RE: OT: Keramické nože

Kručinský Ladislav ladislav.krucinsky@linde-mh.cz
Neděle Listopad 1 17:11:07 CET 2009


Dobrý den,
dají se tyto nože obtahovat ocílkou ?
Jaký je vůbec postup ostření takovéto HiTech technologie ?
Máme v kuchyni sadu solingenských nožů a brousím je ručně nejdříve nahrubo na brusném kameni pod olejem a pak najemno na břidlici pod vodou. Broušení vydrží tak měsíc - dva při občasném obtahu na ocílce. 


L. Kručinský

-----Original Message-----
From: hw-list-bounces@list.hw.cz [mailto:hw-list-bounces@list.hw.cz] On Behalf Of Pavel Krafcik
Sent: Sunday, November 01, 2009 4:55 PM
To: HW-news
Subject: Re: OT: Keramické nože

Zdravím,

koupil jsem před mnoha lety japonské nože Kai Shun http://www.metrokitchen.com/about_shun

Je to klasická japonská technologie a má to tyto vlastnosti:

- když jsou nože nové, jsou neuvěřitelně ostré a nebezpečné
- ostří hodně dlouho vydrží, pokud nejste blb a nepoužíváte na krájení skleněné eurprkýnko
- nože se musí pravidelně ošetřovat. Některé použité plátky oceli reznou. Projeví se to ale při dlouhé nečinnosti - tak měsíc.
- když se nože otupí, tak vás s ním vyhodí ze všech nožířství, kromě Renesance v Moskevské ulici. Sice se snažili, ale originál to nebyl
- jádro nože (ten plát uprostřed) je hodné křehký, takže při šíleném zacházení není problém udělat zub, nebo zlomit špičku. Povedlo se mi obojí a Renesance měla co dělat.

Pavel Krafčík
_______________________________________________
HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz Hw-list@list.hw.cz http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list


More information about the Hw-list mailing list