Patecni dotaz k lednicce

Kubat Tomas tomas_k@comap.cz
Pátek Květen 22 10:03:37 CEST 2009


ted jsme doma kupovali novou kombinaci od liebherra, a u nej maj napsano, ze nofrost(ne aut. odmrazovani) se dela odvedenum vlhkeho vzduchu mimo lednici.
v lednici i mrazaku je vrtule a nekde okolo bude ten vylez ven. i nejaky konferenci jsem cetl, ze u lednicek nofrost se spatne dosahuji ty A+ a vyssi tridy. to odfukovani ven proste neco stoji a dohanet to izolaci je problem(rozmery venku/uvnitr). proto asi trida A+/nofrost stoji i liebherra cca 2x tolik, nez to samy "jen" v A.
neco se da najit tady http://www.mctree.cz/dokonala-technologie/index.php?proved=detail&zobraz=61  .
tomik.  

-----Original Message-----
From: hw-list-bounces@list.hw.cz [mailto:hw-list-bounces@list.hw.cz] On Behalf Of František Burian
Sent: Friday, May 22, 2009 8:56 AM
To: HW-news
Subject: Patecni dotaz k lednicce

Zdravim konferenci,

  Je tomu jiz delsi doba, co kolegovi v praci odesel termostat v kombinovane lednici (lednice+mrazak). Momentalne jiz nevim proc, ale jednotku spinani kompresoru si proklemoval aby byl kompresor trvale sepnuty, a lednici ovlada "casovym spinacem" 
na privodu elektriky do ni. Cele zapojeni funguje paradne, uvnitr je stale konstantni teplota "tak akorat" v obou sekcich (tedy jak v mrazaku tak v lednici). Problem je, ze se namrazuje, a at nad tim premyslime jak nad tim premyslime, nedokazeme brainstormingem prijit na to, jak to ty lednice delaji, ze se nenamrazuji.

  Jedna varianta je jasna, po ukonceni chlazeni se steny malicko zahreji, aby led zkondenzoval, a stekl do nadobky v zadni casti lednice. To jde ale rozumne provest pouze u lednicky. Jak se to tedy dneska dela u mrazaku ? (NoFrost)

  Kolega jiz ma udelanou desticku pro rizeni male domaci pivni lanovky, tak by ji moh pouzit i na rizeni teto lednicky, ale bez toho, aby to odstranovalo led (aspon tak jak to delal puvodni regulator) to nema smysl delat. Proto se ptam za nas vsechny.

S pozdravem,

  Fana Burian

P.S. Neni nad lednicku s modrym LED-displejem :-) _______________________________________________
HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz Hw-list@list.hw.cz http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list



Další informace o konferenci Hw-list