Pracka - snimace

Glajc Pavel pavel.glajc@del.cz
Neděle Červen 21 22:08:51 CEST 2009


Máme wirpúla a tam se porovnává napětí z tacha s nastavenou rampou (v procesoru). Pokud se mají odstředit třeba hodně nacucané osušky, které drží spoustu vody i když čerpadlo dávno nemá co dodat do odpadu, a otáčky v daném čase nedosáhnou nastavených na ukazateli, pračka obvykle začne házet vlivem nevyvážení, procesor stáhne otáčky o stupeň dolů, tam nějakou dobu setrvá a za chvíli to zkouší znova. Při opětovném nedosažení otáček se to opakuje i několikrát. Pokud dosáhne, chvíli odstředí, případně za nějakou dobu  zkouší najet vejš. Podle nastavení maximálních otáček.
Jinak naše pračka rovněž nemá indikaci dvířek bubnu. Je tam jen bimetal, který drží zavřený horní poklop při praní a minutu po skončení praní odjistí víko. Dokonce se dá oblbnout, že se dá víko otevřít za chodu. Ale nedoporučuju to. Pro experimentátory: pokud pračku zapnu do režimu praní a asi do vteřiny otevřu víko (ještě nestihne nažhavit bimetal) dá se prát s otevřeným víkem.
Netvrdím, že je to u více typů praček, ale vzhledem že jedni kopírují od druhých i s chybami bych tipl, že takto postihnutých výrobků bude víc.
Pro šťouraly Whirlpool AWG680.
Pavel Glajc
> Ak je robene snimanie "kyvacania" bubna pri odstredovani? Pracka to 
> zjavne koriguje - ked bubon rozkmita, znizi otacky odstredovania.
> 
> Dodo
> 
> _______________________________________________
> HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
> Hw-list@list.hw.cz
> http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list
> 



Další informace o konferenci Hw-list