sloboda prejavu mimo EU

k.novo k.novo@seznam.cz
Neděle Červenec 26 15:10:32 CEST 2009


To co jste napsal, v pravnim state nemuze fungovat, pokuta se udeluje v prestupkovem rizeni, ktere je soudne prezkoumatelne, jinak receno ten kdo pripadnou pokutu dostane se odvola k soudu a soud konstatuje, ze mu byla udelena v rozporu s pravem, protoze neexistuje dukaz o cinu. :-)
Ale pripoustim, ze CR a nejspise i SR nejsou pravni staty a to co je mozne zde to se hned tak nekde nevidi. :-)

Nevim jak je vec formulovana na slovensku, ani nic o danem cinu, ale pokud je jedna z osob zaznamenana na pasku ochotna vec odsvecit tak by mel zalobce pasek navrhnout jako podpurny dukaz cinnu a pokud by jej soud vyloucil s odkazem na prislusne ustanoveni v zakona, ktere toto vylucuje, mel by vec dotahnout k ustavnimu soudu a vsadim se, ze pokud alespon tam sedi lide, kteri si nechteji na stara kolena kazit jmeno tak by ustavni soud musel prislusne paragrafy zrusit.
Anglosaske pojeti prava umoznuje podobne dukazy vyloucit, ale z duvodu nejastnosti puvodu, tj. nevi se kdo je na pasku, kde se pasek vzal, ci jak k nemu stat/strana prisla. Sleduje se kauzalita a neni mozne, tedy ani zakonodarce nemuze dukaz vyloucit z nejakeho sveho pohnuti mysli.

KN





>Zkuste vyhledat přesné znění zmíněného zákona a dát ho sem, ať se trochu pobavíme a třeba i zjistíme, že se záznam nedá použít jako důkaz vůbec tzn. že na základě toho záznamu nemůže nikdo nikomu udělit pokutu.
S pozdravem,
                     Miloš Dašek




Další informace o konferenci Hw-list