Rychlovarna konvice

Pavel Hudecek phudecek@tiscali.cz
Čtvrtek Červenec 2 14:10:51 CEST 2009


Účinnost je oproti běžné RVK mírně horší. ind. vařič má kolem 90 %, topné 
těleso 100. Navíc se ohřívá celé dno hrnce, nejen spirála, jako v konvici. 
Na druhou stranu, hlavní vliv má nakonec to, jak dlouho necháte vodu po 
dosažení varu ještě vařit. Samozřejmě všechny další způsoby ohřevu jsou na 
tom značně hůř - 40-60 %.

Mytí konvice mě celkem netrápí, prostě do ní 1 za několk let naleju nějakej 
sajrajt proti vodnímu kameni a je pokoj:-) Ale tenhle argument je mnohem 
zajímavější při úvaze o friťáku - náhradu smaltovaným rendlíkem všem vřele 
doporučuji.

PH

From: "Soltisik Miroslav" <Miroslav.Soltisik@t-mobile.sk>

>A opravdu ten varic nema podstatne horsi ucinnost?

Naopak, ako uvadzam, ma vyssiu, kedze ma vyssi prikon a ohrieva priamo dno 
hrnca. T.j. straty trvaju kratsiu dobu a teplo sa niekedy ani nestihne 
rozsirit aj na horny okraj hrnca.
T.j. staci polozit kanvicu s vodou, nechat zovriet a odobrat hoci aj rukou.
Doporucujem najskor opatrne vyskusat, za pripadne tepelne poskodenia tkaniv 
nezodpovedam :-)

Lahsie sa to udrzuje v cistote, napr. kanvicu tazko date do umyvacky.
Nemate v kuchyni tolko kramov.
Na jednoplatnicke sa dokonca prekvapujuco da aj varit.

Nevyhoda:
Ak to zisti manzelka, prinuti vas vymenit plynovy sporak za indukcny. Vyssia 
rychlost, bezpecnost (platna sa ohrieva len od hrncov) cistenie bez 
problemov kedze sa nic na platni nepripaluje. 




Další informace o konferenci Hw-list