varna deska

Pavel Kadečka pavel.kadecka@gmail.com
Středa Leden 14 14:53:39 CET 2009


On Wed, Jan 14, 2009 at 1:39 PM, Novotny Pavel <novotny.pp@atlas.cz> wrote:
> Desku sice nemam, ale mam nutkavou potrebu se vyjadrit :-)
> Podle meho ma deska vsechny nevyhody sklokeramiky a krome nizsich nakladu na provoz neprinasi zadnou vyhodu proti indukcni ci klasicke sklokeramice a pritom si zachovava nutnost mit plynovou pripojku.
> Nevyhody
> - defakto neprimy ohrev, kdy plynem ohrivate nejdrive desku a pak teprve hrnec
> - velka hladka plocha a z toho vyplyvajici problémy s udržbou a poskoditelnosti
> - stale musim mit privod plynu

- když vypnou proud, tak na rozdíl od klasickýho plynu neuvaříte ani vajíčko ;-)

> Vyhody
> - oproti indukci ci el. sklokeramice nizsi provozni naklady, plati pouze pokud zaroven topim plynem a nebudu naklady na plynoměr zapocitavat do nakladu na provoz desky
> Muj nazor na vec.
> Pokud mam plyn i z jineho duvodu nez vareni a pokud je pro nekoho z domacnosti vareni i konickem je plyn nenahraditelny, chce to tedy poradne horaky. Dukazem budiz, fakt, ze absolutini vetsina profesionalu pokud muze pouziva plyn, u restauraci s nejakou tou hvezdickou od toho pneumatikáre je plyn defakto nutnosti (hovorime o plotnach ne o troubach).

Tady ale velkou roli hraje úspora nákladů a taky asi setrvačnost
elektriky, zatímco plyn hřeje hned - v restaruaci musíte vařit rychle
(indukci zanedbám, jelikož je to jiná cenová kategorie).

Pavel Kadečka.


Další informace o konferenci Hw-list