OT: slaid show

Vláďa Anděl vaelektronik@vaelektronik.cz
Sobota Prosinec 12 19:14:44 CET 2009


Re: OT: slaid showU toho javascriptu jsem se dočetl že ho Firefox neumí správně zobrazit (možná to byla stará informace - na webu se válí ledacos). Zkoušel jsem to vytvořit tady
http://www.ricocheting.com/js/slide.html
Udělal jsem z toho html soubor a ukazovalo mi to stále první obrázek :-( js opravdu neumím, nevím proč to nejde. Taky jsem tam musel obrázky vkládat po jednom - to už je opravdu lepší ten Impress. Vytvořit prezentaci jako exe - to je opravdu dost nedůvěryhodné.

Anděl



  ----- Original Message ----- 
  From: gatilo 
  To: HW-news 
  Sent: Saturday, December 12, 2009 6:58 PM
  Subject: Re: OT: slaid show


   12.12.2009, 18:52:15

  Irfan a asi i mnohe dalsi programy umi udelat slideshow i jako EXE soubor. Ten pak prirozene, jde spustit bez "materskeho" programu. Ovsem nekteri lide mohou mit jistou neduveru k EXE souborum, a kroum toho to bude WIN-only. IMHO mnohem lepsi by bylo udelat prezentaci jako html s jednoduchym JavaScriptem. Jenom je potreba ten JS trochu umet. :-)   

  S pozdravem Pavel
    mailto:gatilo + zavinac + centrum.cz

  --
  Vláďa Anděl napsal:


       Dobrý den,
        chci si na stránku umístit jakési slaid show a stále se mi nedaří. Necheci to pro komerční účely, rád bych něco zadarmo a nevím, kterému formátu dát přednost. Stačí mi časově omezená verze programu.
         
        flash animace - to vypadá že nejen že to není zadarmo, ale jsou dobráci co nabízeji (za peníze) přímo vytvoření té animace. Taky je otázka, jestli každý má flash player - jestli tenhle formát je čitelný pro každého.
         
        Prezentace .ppt - kdo má Open Office (jako já), Impress nezobrazí prezentaci hned při spuštění, ale až dám zobrazit/prezentace.Office to umi líp. Blbě se tam vkládají fotky, musím po jedné (je jich cca 120). 
         
        vytvoření prezentace v XnWiew - k řadě fotek to přidá jen malý textový soubor s nastavením parametrů prezentace. Pro prohlížení musím mít nainstalovaný XnWIew.  Je sice zadarmo, ale aby si ho musel instalovat každý kdo si to chce prohlídnout, mi přijde neš'tastné.
         
        prezentace pomocí Irfanu - stačí jen ta řada fotek, Irfan si spuštění slaid show zařídí sám. Myslím si že Irfan je natolik užitečný že jeho instalaci lze doporučit každému :-) ale nepovedlo se mi tam najít, kde se nastavuje rychlost prohlížení. Taky nevím, jestli by takhle dokázal listovat ve fotkách z webu.
         
        Převod řady fotek na video - ale snímkový kmitočet videa asi neudělám tak nízký - nenaroste z toho obrovský soubor tím že na vteřinu zobrazování fotky to sežere třeba 25 snímků?
         
        Existují ještě jiné možnosti s pokud možno bezproblémovým prohlížením ve Windows??
         
        Anděl  


    


------------------------------------------------------------------------------


  _______________________________________________
  HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
  Hw-list@list.hw.cz
  http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list
------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20091212/ece8d4e1/attachment.htm>


More information about the Hw-list mailing list