OT Taveni glukozy

Pavel Hudecek phudecek@tiscali.cz
Čtvrtek Srpen 6 17:18:07 CEST 2009


Ano, přesně tak jsem to dělal. Sice podle tý český stránky, kde prý stačí 1 
hod, ale sušil jsem pro jistotu 2,5 hod. Pak jsem tavil a ono to ještě 
vařilo. Jak voda ubývala, teplota rostla, ale nechtěl jsem jít moc vysoko, 
zastavil jsem to na 160, kdy už to skoro nebublalo. Ale tuhnutí se dostavilo 
až někde pod 90.

PH

From: "Jan Waclawek" <konfera@efton.sk>
Posielal som to v tom druhom vlakne, trocha treba citat.
http://www.nakka-rocketry.net/dex.html zhruba v druhej patine je kapitola 
"Effects of Heating Dextrose". O nieco nizsie sa pise "Alternatively, the 
dextrose monohydrate can be dessicated to form anhydrous dextrose. The 
dessicating process drives out most of the water, allowing the unaltered 
fraction of 35% dextrose to be used. Dessicating is done by spreading the 
dextrose monohydrate onto a cooking sheet, to a maximum depth of 1 cm, then 
placing this into a preheated oven set at 80oC (175 oF.) for 2 hours. Once 
cooled, the resulting caked lumps may be broken up using an electric coffee 
grinder. "

Mne to pripada ako pomerne kompletny popis. 




Další informace o konferenci Hw-list