feritova pamat

Kručinský Ladislav ladislav.krucinsky@linde-mh.cz
Úterý Říjen 28 10:17:49 CET 2008


Jednak Ramona není radar ale přijímač (velmi zjednodušeně řečeno) takže bombenfestovní paměť mít nemusela, prostě to byla jediná možná paměť v zemích RVHP v rámci kompromisních požadavků na počítač (16 bitové slovo nestačilo, Rodan měl 24 bitů).
Jak už jsem psal, ta paměť byla poměrně velmi spolehlivá pokud jela bez teplotních výkyvů. Vydržela klidně měsíce bez poruchy, ostatní logika taky. Dneska je to úsměvné, kdyby mi někdo řekl, že mi notebook vydrží několik měsíců bez poruchy asi bych s ním byl rychle hotov ale tady se jednalo o velmi složité a v podstatě analogové zařízení (vyhodnocení nula / jedna v odezvě feritového jadýrka byla záležitost rozdílu několika milivoltů v čase cca 10 ns). 
Co si vzpomínám tak nejméně spolehlivé byly v Ramoně karcinotoronové oscilátory a s nimi související záležitosti (VN zdroje a přívody VN). Dost poruchový byl taky zákresový mechanizmus (Planžet) a spojení na něj - to vůbec byla záležitost, když si na to vzpomínám tak mám zimomriavky. 
 

L. Kručinský 

 

________________________________

From: hw-list-bounces@list.hw.cz [mailto:hw-list-bounces@list.hw.cz] On Behalf Of Butrus Damaskus
Sent: Tuesday, October 28, 2008 9:29 AM
To: HW-news
Subject: Re: feritova pamat


2008/10/23 azehw <azehw@volny.cz>


	Já bych se tomu zas tak nedivil. Někde jsem četl, že oblíbená ruská  "highendová" velice robustní trioda 6CC33S byla vyvinuta pro nějaká nová vojenská éra.
	Tak proč ne osvědčená trvanlivá feritová bombenfest paměť do radaru?
	AZE


Feritová paměť je "bombenfest"? :-o

------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20081028/d35a946c/attachment-0002.htm 


Další informace o konferenci Hw-list