UV LED Osvitovka

Cihak@dkv.lbc.cd.cz Cihak@dkv.lbc.cd.cz
Úterý Leden 15 13:16:33 CET 2008


Nechci zase budit nějaké rozhorlené reakce. Jen mě zarazilo, píšete, že ochrannou fólii sloupnete až po osvícení. Předpokládám, že ta fólie chrání fotorezist. Pak ale máte mezi filmem a fotorezistem tu ochrannou fólii. Ta může bez problému způsobit rozostření okrajů spojů. Asi bude hodně záležet na tom, jak daleko je zdroj světla. Pokud je daleko - 30 - 40cm asi to nebude mít velký vliv - jen rozptyl světla tou fólií. Kdybyste ale měl plošný zdroj světla blízko (např. zmiňované trubice nebo LED diody) bude fotorezist odvětlován z boku přes tu ochrannou fólii a okraje spoje budou neostré.
 
Možná že i to je důvod neuspokojivých výsledků, které tu byly popisovány. Já používám výbojku (relativně bodový zdroj) a svítím z cca 30 - 40cm a nemám problémy s prosvětlováním okrajů. Kdybych použil plošný zdroj světla možná by přitlačení jen sklem nebylo dostačující. Je vidět, že "inovace" zažitých technologií nemusí přinášet takové výsledky jaké bychom i představovali :-).
 
    Martin.

-----Original Message-----
From: hw-list-bounces@list.hw.cz [mailto:hw-list-bounces@list.hw.cz] On Behalf Of Karel Musil
Subject: Re: UV LED Osvitovka


Pratele od meho posledniho prispevku se hodne napsalo. Navzdory tomu bych rad na nekolik veci reagoval a odpovedel:

Ovrstvene desky odebiram od Profi vyrobce DPS. Konkretne od firmy Marpos. Beru tam 35u, 35u/35u, 75u, 105u. Typ touto firmou pouzivaneho fotorezistu jsem jiz psal. O to vic me fascinuji zvasty o tom jak se nekdo nechce patlat s nejakou emulzi a vzpominky na totalitni materialy. Kdyz tento fotorezist je nanaseny za sucha lisovanim. Celou dobu az do vystaveni vyvolavaci lazni je chranen cirou folii. Ta se pak po osviceni a pred laznemi jen sloupne. 

------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20080115/c96fcefe/attachment-0002.htm 


Další informace o konferenci Hw-list