Par dotazu k signalizacnim LED?

Pavel Hudecek phudecek@tiscali.cz
Čtvrtek Leden 3 19:39:44 CET 2008


Či-li abychom to shrnuli, tak pokud procesor nemá patřičný vstup vybaven hysterezí, tak je nutno použít tvarovač. S tím souhlasím.

Jinak zrovna s balancováním na žebříku souvisí moje snaha, aby si diskutující rozmysleli, zda do svého výrobku budou dávat něco, co tomu nemusí přinést zlepšení:

Kolega si v DS přečetl poznámku, že pokud obvod kmitá, má tam připojit kondenzátor. Protože se jedná o velké zařízení a obvod se tam vyskytuje 19000x, zapojil kondenzátor preventivně. Ukázalo se, že to nebyl dobrý nápad. Většina IO pak kmitala. - Následně jsme zjistili, že výrobce to myslel tak, že se to má hotové vyzkoušet a kond opravdu doplnit jen u těch, které kmitají... následovalo lezení pracovníků výroby a montáže po žebříku, v létě za největších veder... (ten IO již nepoužíváme)

PH
  From: Ing. Pavel Poucha 
  Na buzení optočlenu je opravdu 74HC14 zbytečná. Ale protože už by v obvodu stejně měla být (na tvarování dat z optočlenu v opačném směru), je možné dát hradlo i do vysílaných dat. Tedy spíše 2 hradla, signál není třeba invertovat.

   

  Jak jsem psal dříve, my máme v převodnících UC485 na indikaci taky 74HC14 - jsou z něj udělány monostabilní obvody, takže LED komunikace pěkně bliknou i při jednom byte dat vyšší rychlosti. 

   

  To máte těžké, taky nad takovými věcmi vždy přemýšlím, jestli to není zbytečné, ale třeba to někdy někomu pomůže, až někde venku, na sluníčku, bude balancovat na žebříku , na sluníčku, a zkoumat, jestli data procházejí. No a má zištná myšlenka je, že si právě kvůli tomu koupí zase převodník od nás J.
------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20080103/080a3158/attachment-0002.htm 


Další informace o konferenci Hw-list