Závada CRT monitoru

Jiri Prachar jiri.prachar@i.cz
Pátek Únor 22 08:19:10 CET 2008


Mozna je to blbost, ale jak pisete o tom, ze ztratil konfiguraci, nebude 
jen problem v rizeni? Neni treba vadna eepromka? Ze by se tim dostal do 
nejakeho nehezkeho stavu...
JP

Zíka Aleš Ing. napsal(a):
> 	Zdravím,
>
> 	tátovi začal zlobit stařičký digitální CRT monitor, značka nějaká VISA.
> 	Začalo se to projevovat tak, že v něm cvaklo (asi relé, nebyl jsem u toho) a ztratil konfiguraci a bylo nutné znova nastavit obraz. Asi po týdnu to udělal znova a po dalším týdnu přestal ukazovat úplně a jen v něm asi ve vteřinových intervalech cvakalo relé a blikala LED.
> 	Doma jsem zjistil, že pořád funguje, ale jen na nižších frekvencích, předtím zvládl 1024x786 na 75 Hz, teď už to umí jen na 70 Hz, při vyšší frekvenci cvaká, přitom 800x600 zvládne i na 85 Hz, vypadá to, že tak nějak nezvládá vodorovnej rozklad přes 57 kHz. Ještě se chová divně, že po zapnutí napájení cca v 3 s intervalech cvakne a blikne LEDkou, poté, co dostane signál, se srovná a když pak signál ztratí, ukáže upozornění a korektně usne.
>
> 	Zkusil jsem se do něj podívat (šlo to dost blbě), ale žádná viditelná chyba typu elyt jako balón, uhlí na desce, jiskření, se nekonala, tak jsem ho zase složil. Pak jsem ještě zjistil, že nefunguje změna šířky obrazu a korekce soudkovitosti, všechno ostatní (posun v obou směrech, výška, atd..) chodí, jen mě nenapadlo, to zkusit předtím, než jsem se v něm vrtal, tak nevím, jestli to je projev závady nebo jsem jen urval přívod k nějaký cívce. Táta, kterej se to po druhým výpadku snažil rovnat sám, říkal, že tohle mu taky nešlo, ale možná jen bloudil v menu...
>
> 	Nevíte někdo, kde by mohl být problém? Já vím, že je to pravěk a že ho mám vyhodit, stejně jsme plánovali koupit tátovi k narozeninám LCDčko. Ale ty má až za půl roku, a kdyby to byla nějaká blbost, tak by tenhle ještě chvilku moh vydržet.
>
>
> 	Díky,
>
> 			Aleš Zíka
> 			http://results.cz 
> _______________________________________________
> HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
> Hw-list@list.hw.cz
> http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list
>   



Další informace o konferenci Hw-list