Re: ne OT ! Kde máte teplou a kde studenou vodu !

Jindra Polívka jpolivka@mbox.vol.cz
Pátek Prosinec 5 13:22:10 CET 2008


Mame doma i ve firme teplou vlevo a studenou vpravo a to jak u kohoutku, tak u pakovych. 
Pokud je to na trubicky a nebo na hadice, tak si to kazdy muze udelat jak chce, takze bych rozlisoval mezi rodinnym domkem postavenym vlastnima rukama a to zejmena v urcite dobe, anebo novejsima stavbama, ktere delali jiz firmy. 
Mne treba pakove moc nevyhovuji. I kdyz jsme pakove meli a to meli musim podrhnout, protoze staly dost penez a na nekterych mistech opet mame, tak bych dal prednost kohoutkum. Kohoutkami, tedy alespon ja, nastavim teplotu a proud daleko jemneji nez pakovkou. Mozna na ty pakovky nemam cit. Ja z toho mam pocit, ze to byla jista moda a kazdy kdo chtel byt in, tak si to poridil. Nekdo ze zvedavosti a nekdo v duvere, ze to bude lepsi. Ve verejnych prostorach muze byt paka, pokud je delsi i hygienictejsi, protoze se da ovladat loktem. Predstavoval bych si u pakovek za cca 2500, ze to ovladani bude lepsi. No, a ono ani neni. 
Nechci zadelavat na flame. Je to jen moje zkusenost a momentalne mam moznost si jich vyzkouset opravdu hodne. 
Bohuzel, a to trochu odbocim, tak i sprchy. To co se dnes prodava a i za drahy peniz a ma to uvnitr hadice gumovou dusi tenkou jak prezervativ, tak to je docela hnus. Kdyz si vezmu, za na mnoha mistech mame stare "socialisticke" sprchy - cerna hadice... a funguji dodnes, tak nevim. Mozna mam v prizemi trochu vetsi tlak, ale po dvou pokusech na takovou sprchu s uspornym sprchovanim jsem rezignoval. Ani u jedne nevydrzela ta gumova duse vice jak prvni den. 
Jindra Polivka



  Předpokládám, že zde přítomní jsou vybaveni vymožeností teplé i studené vody ve svých firmách i domácnostech. A tak Vás prosím, napište mi, jak máte řešeno ovládání teplé a jak studené vody. Tedy u kouhoutkových nebo ventilových případně šoupátkových ovládání, jakou máte vpravo a jakou vlevo. Pokud máte ovládání nad sebou, tak prosím uveďte kterou máte nahoře a kterou dole. U pákových baterií kam otočíte, aby tekla teplá a kam studená. 
  Pokud nemáte výše uvedené řešení, ale máte jiné, svěřte se prosím. (automatické baterie s termostatickým ventilem, zajímá mne, zda teplá je přivedena zprava nebo zleva, atd.).

  Mnohokráte děkuji za spolupráci.

  pyrin

------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20081205/05c627df/attachment-0002.htm 


Další informace o konferenci Hw-list