RE: činitel zkrácení 50ohm semirigidu...?

Cihak@dkv.lbc.cd.cz Cihak@dkv.lbc.cd.cz
Úterý Červen 19 12:13:58 CEST 2007


Ne jste na omylu. Několik lidí Vám tu popsalo podle jejich nejlepšího vědomí optimální způsob jak se dostat k výsledku. Že Vám to nevyhovuje je Váš problém. Že chcete dělat poměrně odbornou záležitost s nulovým vybavením, naivně se domníváte že se doberete nějakého výsledku a ani nemáte kus materiálu na pokusy to je také Váš problém. Semirigid je pouze označení celé skupiny koaxiálních kabelů přičemž dielektrikum může být různé. Nikdo Vám při tak neurčitém dotazu nedá lepší odpověď než jste dostal. Pokud napíšete typ a nejlépe i výrobce toho semirigidu, možná někdo bude vědět. Ale to už byste jistě dokázal najít sám. Takže jsme opět tam kde jsme byli.
 
Stačí Vám VF generátor s odpovídajícím rozsahem kmitočtů, VF sonda nebo VF milivoltmetr a ten metr z Baumaxu. VF Generátor + sondu samozřejmě můžete nahradit Woblerem nebo Spektrálním analyzátorem s Tracking generátorem.
 
    Martin.

-----Original Message-----
From: hw-list-bounces@list.hw.cz [mailto:hw-list-bounces@list.hw.cz] On Behalf Of pyrin
Sent: Tuesday, June 19, 2007 11:55 AM
To: HW-news
Subject: Re: činitel zkrácení 50ohm semirigidu...?


a tak to jsem nevěděl, že v Baumaxu prodávají cejchovaný metry na měření činitele zkrácení.
Vypadá to, že zdejší úroveň diskuse je pořád stejná. Připadá mi to jako otázka kolik je hodin a odpověď chleba s máslem.
Přitom je to tak jednoduchý, buď napsat rovnou činitel zkrácení a nebo radši ani neodpovídat, protože odpověď typu tak si to změř, je asi tazateli stejně platná, jako mrtvýmu zimník. Kdyby měl čím to změřit, tak se určitě nebude ptát na jeho známou.
pyrin

------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20070619/33d0b88e/attachment-0002.htm 


Další informace o konferenci Hw-list