Susicka na ovoce

Krucinsky Ladislav ladislav.krucinsky@linde-mh.cz
Úterý Prosinec 14 14:11:13 CET 2004


Zdravím.
Trošku námitka - pájet se dají pokud si člověk osvěží zásady z dob prvních germaniových tranzistorů - chytit přívod do plochých kleští kvůli odvodu tepla, nejprve ocínovat místo kde to chci připájet a použít spolehlivé tavidlo, aby pájení trvalo tak 0,5 sec.
Problém s pájením bude možná jinde - některé pájky se stávají pastózní při dost nízkých teplotách a pak hrozí, že se připájený vodič uvolní a bloumá po přístroji. Takže před propájením doporučuji nějak zajistit - očko, mosazný nýtek a pod.
Normální nýtování bývá u těchto zařízení problém - nejsou přípravky a mlátit do sušičky kladivem... Takže raději krimpovací spojky. Zamačkávací dutinky pokud nemáte přesně dodrženy průřezy a nepoužijete přesný nástroj (narážím na tzv. "zamačkávací kleště" za dvou plechů se zářezy a barevnými puntíky) jsou spíše zdrojem pozdějších problémů s vyhřátými spoji. A nebo klasická čokoláda. I když ta dělá při větších proudech a vibracích taky občas ostudu.

zdravim - regards - tschuess

Ing. Ladislav Krucinsky
specialista servisu
Linde MH-CZ
Tel.:+420 602 213 486



-----Original Message-----
From: hw-list-bounces@list.hw.cz [mailto:hw-list-bounces@list.hw.cz]On
Behalf Of Pavel Glajc
Sent: Tuesday, December 07, 2004 11:11 AM
To: HW-news
Subject: RE: Susicka na ovoce


Je to tepelná pojistka nevratná. Uvnitř je kontakt z kovu s nízkou teplotou tavení.
Na pojistce je číslo, které udává při kolika stupních vypne. Běžně se dělají od 72 do 240 stupňů. V sušičkách bývají něco málo nad 100. (104, 109). Je to poslední záchrana když všechno selže. Pozor nedají se pájet. Při pájení nevratně vypnou.
Jen nýtování, šroub nebo mačkací dutinky. Sehnat se dají třeba v Nedisu, ale určitě i jinde. Drát bych tam rozhodně nedával i když na odzkoušení zda to funguje třeba ano. Oni ty sušičky jedou většinou bez dozoru a potom k požáru není daleko. Nejsem žádnej cimprlich, ale tady bych si to fakt rozmyslel.
Pavel Glajc





Další informace o konferenci Hw-list